Aplicația de editare video pentru iOS, iMovie, a fost actualizată de către Apple la acest sfârșit de săptămână, oferind utilizatorilor multe noutăți notabile. Vorbim așadar despre o actualizare majoră primită de cunoscuta aplicație, ea incluzând și o serie de caracteristici noi speciale pentru utilizatorii de iPhone 6s / 6s Plus, iPad Pro sau alte dispozitive cu iOS 9.

În ceea ce privește compatibilitatea cu noile iPhone 6s și iPhone 6s Plus, aplicația iMovie acceptă acum ca toate clipurile 4K filmate cu aceste modele de iPhone să fie editate la această rezoluție. Mai mult, ea este compatibilă cu caracteristica 3D Touch, oferind un gest nou „Acțiune rapidă” care le permite utilizatorilor să îneapă realizarea unui film direct de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone.

Pentru iPad Pro, îmbunătățirile în privința performanțelor vor permite editarea simultană a mai multor fluxuri video 4K. Mai exact, vorbim de până la 3 fluxuri video 4K ce vor putea fi editate în același timp grație capacităților noii tablete (pe iPhone 6s, vor putea fi editate simultan până la două fluxuri 4K). În plus, utilizatorii de iPad Pro vor beneficia de o interfață îmbunătățită care oferă un Navigator Media complet și un vizualizator la rezoluția completă 1080p.

Separat de toate acestea, restul utilizatorilor care folosesc iMovie vor putea să creeze și partajeze filme la 1080p cu 60 de cadre pe secundă, vor putea conecta o tastatură și folosi scurtături pentru editarea rapidă a filmelor, vor primi opțiunea de a ascunde Navigatorul Media în timpul editării unui film, precum și opțiunea de a dezactiva efectul Ken Burns pentru poze. Mai mult, ecranul „Detalii Proiect” a fost redesenat permițând vizualizarea de filme și trailere înainte de a le deschide, la fel și vizualizarea Video, care acum va afișa mai multe videouri și poze pe iPad. Totodată, butoanele de control pentru Inspector au acum texte mai lizibile pe tablete, caracteristicile iOS 9 ”Vizualizare divizată” și „Glisați peste” sunt accceptate în timpul multitaskingului cu extensia iMovie pentru Poze, navigatorul Audio din Extensia iMovie a fost redesenat în extensia iMovie pentru a permite căutarea și ascultarea mai simplă a melodiilor, iar franceza canadiană, hindusa și chineza tradițională sunt acceptate. La final, versiunea 2.2 a aplicației iMovie include îmbunătățiri în privibț stabilității și performanțelor.

Pentru a face actualizarea la versiunea 2.2 a aplicației iMovie pentru iPhone, iPad și iPod touch va trebui să accesezi App Store>Actualizări>Actualizează. Dacă nu ai încă această aplicație și ai nevoie de ceva mai avansat pentru editarea video, atunci o vei putea descărca acum urmând linkul direct de mai jos:

*Actualizarea este gratuită pentru utilizatorii care au cumpărat deja această aplicație. iMovie este gratuită pentru utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch care au achiziționat un dispozitiv iOS nou începând cu luna septembrie a anului 2013.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.