Deși nu a menționat nimic în acest sens, atunci când a prezentat iOS 9, compania Apple va lansa odată cu această actualizare majoră a sistemului de operare pentru iPhone și iPad un instrument ce va permite utilizatorilor să facă mai ușor trecerea la platforma Apple, dacă au un telefon cu Android. Este vorba despre o aplicație pentru Android și iOS intitulată „Move to iOS”, aceasta ajutând utilizatorii să transfere wireless conținutul de pe terminalul vechi pe noul iPhone.

Potrivit companiei Apple, aplicația va permite utilizatorilor Android să își mute contactele, mesajele, pozele, clipurile video, favoritele web, conturile de e-mail, calendarele, fundalurile și datele media neprotejate pe dispozitivul iOS, fără a avea nevoie de cabluri. De asemenea, aplicația va fi capabilă să sugereze pe iPhone descărcarea versiunilor pentru iOS a tuturor aplicațiilor instalate pe Android, ce sunt disponibile pe App Store. În ceea ce privește aplicațiile cu plată, ele vor fi adăugate automat în Lista de dorințe iTunes.

Momentan compania Apple nu a menționat vreo dată de lansare a acestei aplicații, însă ea va ajunge cel mai probabil în Magazin Google Play și App Store în această toamnă, atunci când iOS 9 va fi lansat. Lansarea ei va fi probabil într-un moment strategic, deoarece iOS 9 este publicată cu numai câteva zile înainte de lansarea unui nou model de iPhone.

Nu este de mirare că Apple lansează un astfel de instrument în condițiile în care lansarea iPhone 6 și a iPhone 6 Plus a însemnat o migrare în masă a utilizatorilor de Android către iOS.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.