Compania Apple a prezentat astă-seară, la evenimentul de deschidere a WWDC 2015, iOS 9 și OS X 10.11, promițând în același timp că va oferi, ca de obicei, dezvoltatorilor posibilitatea de a le testa până la lansarea din toamnă pe toate terminalele iPhone, iPad, iPod touch, respectiv pe Mac-urile compatibile.Captură de ecran din 2015.06.08 la 23.02.53

Gigantul american s-a ținut evident de promisiune, așa că acum, la numai câteva minute de la încheierea conferinței, iOS 9 beta 1 și OS X 10.11 beta 1 pot fi descărcate și instalate de către dezvoltatori. Pentru a le descărca, dezvoltatorii înscriși în programul Apple Developer vor trebui să se logheze în conturile lor pe această platformă, urmând acest link (pentru descărcarea iOS 9) sau acest link (pentru descărcarea OS X). iOS 9 și OS X 10.11 El Capitan sunt compatibile cu aceleași dispozitive/computere cu care au fost compatibile și iOS 8 și OS X 10.10 Yosemite.

În cazul în care nu ai un cont de dezvoltator, atunci repet recomandarea pe care o fac de fiecare dată când Apple lansează o versiune nouă a iOS – nu descărca iOS 9 beta pe propriul dispozitiv, chiar dacă pe Internet vor apărea în orele ce urmează .ipsw-uri ce permit acest lucru. Există mereu riscul ca dispoizitivul tău să fie blocat, iar datele să fie pierdute. Și nici u are rost să te grăbești deoarece, în premieră, ambele versiuni majore ale sistemelor de operare vor putea fi instalate în variantă beta și de utilizatorii de rând.

Pentru a testa iOS 9 beta și OS X 10.11 El Capitan beta va trebui să fii înscris în programul public de testare AppleSeed, care s-a redeschis acum. Urmând acest link și făcând clic pe butonul „Sign Up”, vei putea să te înscrii în programul Apple dacă ai un ID Apple (contul iTunes/iCloud pe care îl folosești și la descărcarea aplicațiilor). După înscriere, va trebui să aștepți până în iulie, când Apple va oferi versiunile beta mai stabile ale iOS 9 și OS X 10.11 tuturor. În momentul în care ele vor fi disponibile, vei fii înștiințat pe e-mail.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.