Apple va introduce un mod „sală de cinema” pe Apple Watch în watchOS 3.2

0
761

Chiar dacă marți a lansat numai primele versiuni beta de iOS 10.3, macOS 10.12.4 și tvOS 10.2, compania Apple are pregătită și o versiune nouă și majoră de watchOS 3. Pe platforma dedicată dezvoltatorilor de aplicații, Apple nu doar că menționează watchOS 3.2 (o versiune care practic nu poate fi accesată momentan de nimeni dinafara Apple), dar vorbește și despre principalele funcționalități pe care le va introduce pe Apple Watch prin această actualizare.

Așa cum reiese din cele prezentate de gigantul american, cea mai importantă noutate ce va fi cuprinsă în watchOS 3.2 este  așa-numitul mod „Theater / Sală de Cinema”. Acesta va pune Apple Watch pe silențios și va dezactiva caracteristica ridicare pentru trezire, făcând astfel ca ecranul ceasului să nu se mai aprindă la mișcările brațelor utilizatorilor. Cu toate acestea, modul Sală de cinema nu va dezactiva și retroacțiunea haptică, utilizatorii fiind în continuare atinși pe braț atunci când primesc o notificare – pe care o vor putea vedea prin dubla atingere a ecranului.

Potrivit Apple, Modul Sală de Cinema a fost inclus încă din watchOS 3.1.3, dar acest lucru nu s-a întâmplat – nimeni nu a găsit așa ceva pe Apple Watch. De aceea, este de așteptat ca el să fie accesibil publicului larg începând cu versiunea finală de watchOS 3.2.

Interesant este că modul Sală de Cinema este disponibil numai pe Apple Watch, nu și pe iPhone, așa cum s-a zvonit inițial. Să nu uităm că la începutul anului apăruse pe Internet o informație potrivit căreia un mod Sală de Cinema va fi introdus pe iPhone în iOS 10.3. Totuși, nu excludem încă posibilitatea ca noua caracteristică din watchOS 3.2 să fie implementată și în iOS 10.3, dar mai târziu, pe parcursul perioadei de dezvoltare (deși are mult mai multă logică implementarea ei pe Apple Watch).

Alături de modul Sală de Cinema, watchOS 3.2 mai introduce SiriKit pe Apple Watch, permițând utilizatorilor de ceas să îi ceară asistentului virtual personal să facă anumite lucruri precum trimiterea de mesaje, plăți, rezervarea unei curse, apelarea și multe altele, în aplicații de la terți dezvoltatori. SiriKit este disponibil deja pe iPhone și iPad încă de la lansarea iOS 10, așa că introducerea acestui API avea logică și pe Apple Watch.

Alte noutăți din watchOS 3.2 sunt îmbunătățirile aduse WatchKit Framework și API AVAudioPlayer.

Momentul în care Apple va începe să testeze watchOS 3.2 este necunoscut la ora actuală, însă ar trebui ca acest lucru să se întâmple măcar concomitent cu perioada de testare a iOS 10.3 și macOS 10.12.4 cu publicul – probabil până la sfârșitul săptămânii în curs.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.