Japan Display, furnizor de ecrane pentru iPhone, a venit recent cu un plan de combatere a popularității tot mai mari a diodelor organice emițătoare de lumină (OLED). The Wall Street Journal scrie că producătorul asiatic a descoperit o modalitate de a fabrica afișaje din cristal lichid flexibil (LCD) folosind tehnologia și procesele pe care le are deja la dispoziție, nefiind astfel nevoit să facă investiții mari în echipamentul necesar producerii ecranelor OLED. Noile afișaje LCD flexibile ar putea fi folosite de către Apple în viitoarele modele de iPhone.

Având stabilită data începerii producției de serie în 2018, ecranele LCD flexibile ale Japan Display ar urma să fie, potrivit jurnaliștilor de peste Ocean, construite cu un strat de plastic în loc de sticlă. „Deși nu sunt la fel de flexibile precum cele OLED”, șeful operațiunilor de la Japan Display, Shuji Aruga, a specificat că ele pot fi îndoite suficient de mult încât să fie implementate în telefoane precum cele din gama Samsung Galaxy Edge.

Potrivit unor surse citate de The Wall Street Journal, Apple și-a prezentat deja interesul față de ecranele LCD flexibile, și ar putea alege să le implementeze în modelele de iPhone pe care le va lansa începând cu anul 2018:

„Producția de serie este planificată pentru 2018, dar nu o vom începe fără cerere de la clienții noștri”, a spus dl. Aruga. Principalii clienți ai Japan Display sunt, potrivit declarațiilor sale fiscale, Apple și Huawei Technologies.

Ecranele ce pot fi îndoite ar putea ajuta la reînvierea creșterii pe piața telefoanelor inteligente, piață ce devine saturată. Persoane care cunosc situația au spus că Apple ia în calcul și aceste ecrane pentru implementarea în viitoare modele de iPhone.

Soluția ecranelor LCD flexibile din partea Japan Display vine după apariția în presă a numeroase zvonuri conform cărora a căutat în disperare finanțările necesare pentru a putea produce în serie ecranuri OLED. Din păcate, acest lucru nu i-a reușit decât parțial, iar analiștii estimează că Japan Display nu dispune în prezent de fondurile necesare pentru a finanța producția ambelor tehnologii – LCD flexibil și OLED.

În ceea ce o privește pe Apple, lucrurile devin interesante în lumina noilor zvonuri, în condițiile în care se zvonește de foarte multă vreme că cel puțin unul dintre modelele de iPhone pe care le va lansa în 2017 – iPhone 8 – va veni cu ecran OLED. Ori dacă anul acesta ar începe să folosească ecrane OLED, este puțin probabil ca Apple să mai introducă ecrane LCD în modele viitoare de iPhone (cu atât mai puțin în cele care vor avea deja ecrane OLED).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.