Apple urmează să introducă ecrane IGZO în MacBook Pro 2017

0
587

Apple va introduce în ecranele Retina ale modelelor de MacBook Pro pe care le va lansa până la sfârșitul anului curent ecrane IGZO (prescurtare de la indiu, galiu, oxid de zinc), relatează IHS. Potrivit companiei de cercetare a pieței, Apple va mai procura actualele panouri din silicon amorf (a-Si) pentru MacBook Pro numai până la sfârșitul lunii martie, urmând ca de atunci să comande ecrane de MacBook Pro cu tehnologia IGZO.

Se pare că furnizorii panourilor IGZO pentru MacBook Pro vor fi Samsung și Sharp. Aceștia urmează să livreze către Apple primele ecrane IGZO pe la mijlocul anului curent, la timp, deci, pentru o lansare ce va avea loc spre sfârșitul lui 2017.

De când Sharp a început producția de serie a ecranelor IGZO s-a zvonit că Apple le va introduce în diferite produse, inclusiv în MacBook. Cu toate acestea, până acum singurele produse ale gigantului american ce au astfel de panouri sunt tabletele iPad. Primul model de iPad Air a fost, din câte se pare, și primul dispozitiv Apple cu ecran IGZO, această tehnologie oferind companiei Apple posibilitatea de a reduce dimensiunile acelei tablete cu aproximativ 25% comparativ cu generația precedentă.

Implementarea tehnologiei IGZO în MacBook Pro 2017 ar aduce mai multe beneficii. IGZO este un material semiconductor cu o mobilitate a electronilor de 40 de ori mai mare decât în cazul panourilor a-Si folosite ca strat activ în ecranele LCD de pe actualele modele de MacBook Pro. Această mobilitate mare reduce consumul de energie, îmbunătățește sensibilitatea la atingeri și crește densitatea pixelilor, existând astfel posibilitatea ca viitoarea gamă de MacBook Pro să aibă ecrane cu rezoluții mai mari decât toate modelele lansate din 2012 și până în prezent. Mai mult, producătorii de panouri IGZO promovează tehnologia și pentru creșterea semnificativă a luminozității, varietatea mai largă a gamei cromatice (în special pentru tipul de ecrane implementat de Apple în MacBook) și chiar pentru reducerea grosimii și a lățimii panourilor în sine (fapt ce îi poate permite companiei Apple să reducă din lățimea ramei și chiar din grosimea capacului MacBook Pro). Totuși, important de menționat este că panourile IGZO sunt mult mai scumpe de produs decât panourile a-Si.

Ținând cont de nemulțumirile generate de actuala generație de MacBook Pro, există numeroase zvonuri potrivit cărora Apple va lansa în 2017 o gamă actualizată menită să le adreseze pe principalele, respectiv pe cele referitoare la autonomia bateriei și performanțele laptopurilor. Momentul lansării nu este cunoscut, dar în trecut ni s-a mai sugerat faptul că MacBook Pro 2017 nu va fi introdus până în a doua jumătate a anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.