iPhone – astăzi se împlinesc 10 ani de când lumea s-a schimbat

0
4201

Oricât de greu ar fi de crezut, astăzi, 9 ianuarie 2017, se împlinesc 10 ani de când primul și revoluționarul iPhone a fost arătat întâia dată publicului larg. Pe 9 ianuarie 2007, la Macworld în San Francisco, Steve Jobs prezenta lumii întregi iPhone într-o conferință care avea să rămână în istoria Apple, la fel ca și următoarea descriere pe care i-a făcut-o cofondatorul Apple:

Un iPod cu ecran tactil generos, un telefon mobil revoluționar și un dispozitiv inovativ de comunicare prin internet.

iPhone 2G a apărut pe piață șase luni mai târziu, pe 29 iunie 2007, iar de atunci Apple a actualizat în fiecare an gama de iPhone, reușind să vândă până la ora actuală peste un miliard de exemplare în întreaga lume. În cei 10 ani, telefonul cu măr mușcat a transformat cu ușurință conceptul de smartphone „inspirând” toți producătorii să lanseze diferite varietăți de iPhone și devenind unul dintre cele mai cunoscute produse din lume. Până acum, Apple a introdus următoarele modele de iPhone (cu următoarele caracteristici definitorii)

 • iPhone 2G – prima generație: un impresionant ecran tactil de 3,5 inchi și sistem de operare cum nu s-a mai văzut până atunci.
 • iPhone 3G – App Store și compatibilitate cu rețelele 3G.
 • iPhone 3Gs – Hotspot personal și înregistrare video.
 • iPhone 4 – un design complet modificat, ecran Retina, înregistrare video HD.
 • iPhone 4s – Siri, iCloud, 8 megapixeli, înregistrare video Full HD.
 • iPhone 5 – ecran de 4 inchi, conector Lightning, design modificat, conectivitate LTE.
 • iPhone 5c – prima încercare (eșuată) de a aduce un iPhone ieftin pe piață; avea caracteristici de iPhone 5 și o carcasă din plastic.
 • iPhone 5s – Touch ID, procesor pe 64 de biți, înregistrare video la ralanti.
 • iPhone 6 și iPhone 6 Plus – primele iPhone-uri cu ecrane mari de 4,7 inchi, respectiv 5,5 inchi; design modificat cu carcase din aluminiu unibody, Apple Pay.
 • iPhone 6s și iPhone 6s Plus – 3D Touch, înregistrare video 4K și Live Photos.
 • iPhone SE – un iPhone 5s actualizat la standardele anului 2016.
 • iPhone 7 și iPhone 7 Plus – ecrane ușor îmbunătățite, rezistente la apă, cameră iSight Duo pe iPhone 7 Plus.

Tim Cook, director general al Apple:

iPhone este o componentă esențială a vieților clienților noștri, iar astăzi redefinim mai mult ca oricând modul în care noi comunicăm, ne distrăm, lucrăm și trăim. În prima decadă, iPhone a stabilit standardul dispozitivelor mobile de calcul și este abia la început de drum. Cel mai bun nu a sosit încă.

Din 2007 încoace, iPhone a ajuns să fie nu doar cel mai popular smartphone, ci și un instrument tot mai indispensabil în viețile a milioane și milioane de oameni. Putem spune că la baza succesului său stă în primul rând platforma revoluționară și neegalată pe care a creat-o Apple prin hardware, software și servicii, o platformă care a inspirat categorii de produse precum iPad și Apple Watch, și milioane de aplicații (și, desigur, mii și mii de copii cu Android). Phil Schiller, șeful departamentului de marketing din cadrul Apple:

Este uimitor că de la primul iPhone și până la cel mai nou, iPhone 7 Plus, el [n.r. iPhone] a rămas standardul de aur după care toate telefoanele inteligente sunt judecate. Pentru mulți dintre noi, iPhone a devenit cel mai esențial dispozitiv în viețile noastre și îl iubim. iPhone este despre cum facem apeluri vocale și FaceTime, despre cumînregistrăm și distribuim Live Photos și videoclipuri 4K, despre cum ascultăm muzică la cerere, despre cum folosim rețelele sociale, despre cum ne jucăm jocuri, despre cum obținem itinerarii și găsim noi locuri, despre cum plătim pentru lucruri, despre cum navigăm pe Internet, accesăm e-mailul, ne administrăm contactele și calendarele, despre cum ascultăm podcasturi, despre cum urmărim filme, emisiuni și sporturi, și despre cum ne administrăm programul de fitness și sănătatea. iPhone este despre toate aceste lucruri și chiar mai mult. Și credem că abia am început.

Se preconizează că 2017 va fi un an cât se poate de interesant pentru Apple și iPhone, în condițiile în care este așteptată o ediție aniversară 10 ani a acestui dispozitiv mobil. Despre această ediție știm că ar putea veni cu carcasă din sticlă, ecran OLED curbat, un sistem de alimentare cu adevărat wireless, recunoaștere facială sau de iris și cameră îmbunătățită. Citește mai multe articole pe tema iPhone 8. Până la lansarea iPhone-ului ediție aniversară, vă las mai jos cu videoclipul în care puteți urmări conferința în cadrul căreia a fost introdusă prima generație de iPhone. Merită văzută! https://youtu.be/MnrJzXM7a6o La mulți ani, iPhone!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.