Lite-On Semiconductor este pregătit să furnizeze componente cip integrate pentru sistemul de alimentare fără fir pe care Apple îl va introduce în iPhone 8, potrivit publicației chineze Commercial Times.

Se pare că producătorul taiwanez de componente va furniza redresorii-punte necesari pentru a asigura o transmitere energetică eficientă și pentru a reduce problemele termice apărute în timpul încărcării wireless.

Lite-On Semi ar fi obținut jumătate dintre comenzile pentru redresorii-punte GPP care vor fi utilizați în încărcătorul wireless al viitoarelor iPhone-uri, conform surselor din industrie citate.

La apariția informațiilor în presă, prețul acțiunilor companiei Lite-On la Bursa din Taiwan a crescut cu 10 procente. Cu toate acestea, producătorul a refuzat să confirme sau infirme, spunând printr-un reprezentant că nu face anunțuri cu privire la comenzi sau clienți.

Potrivit zvonurilor apărute în ultimele luni, Apple lucrează la o tehnologie de alimentare cu rază largă de acțiune, care va fi superioară celor mai multe tehnologii similare existente pe piață la ora actuală și numai prin faptul că nu le va impune utilizatorilor să așeze dispozitivele iPhone pe o anumită suprafață de încărcat. Implementarea noii tehnologii a fost oarecum confirmată de unul dintre potențialii parteneri ai gigantului american, însă până la ora actuală nu au apărut dovezi concrete cum că ea va fi prezentă în iPhone 8 sau un alt model de iPhone pe care Apple îl va introduce până la finele anului curent.

Gama 2017 de iPhone va include, pe lângă modelul „premium” – iPhone 8 – și alte două modele de iPhone, care vor succede pe actualele iPhone 7 și iPhone 7 Plus.

Sursa imagine: Handy Abovergleich.

- Reclamă -