Apple nu va lansa noi modele de iPad până în a doua jumătate a anului

0
707

După informațiile de ieri cu privire la lansarea Apple Pencil 2, astăzi aflăm de la surse din cadrul lanțului de furnizori citate de DigiTimes că noua gamă de iPad pregătită de Apple pentru anul 2017 nu va fi introdusă pe piață până în a doua jumătate a anului curent.

Se pare că producția de serie a unuia dintre cele trei modele de iPad pe care Apple le va introduce în 2017 – modelul „ieftin” de 9,7 inchi – va intra în producția de serie pe parcursul trimestrului fiscal curent, în timp ce celelalte două – modelul „premium” de 10,5 inchi și modelul de 12,9 inchi – vor intra în producția de serie abia în trimestrul viitor. Toate cele trei modele sunt descrise ca fiind încă la stadiul de „proiectare”.

Ori, deși până acum ni s-a sugerat în mod repetat faptul că Apple va lansa în primăvara acestui an o nouă gamă de iPad, iată că gigantul american nu este pregătit să le anunțe și lanseze mai devreme de a doua jumătate a anului – „aceste tablete ar putea să nu fie anunțate sau chiar lansate până în a doua jumătate a lui 2017”. Amânarea lansării unor modele noi de iPad s-ar putea datora problemelor de producție ale chipset-urilor pe 10 nanometri pe care partenerii Apple le-ar întâmpina, potrivit unor informații mai vechi.

Apple ar avea pregătite trei noi tablete pentru 2017 – un iPad de 9,7 inchi cu un preț prietenos, un iPad de 10,5 inchi și un iPad Pro de 12,9 inchi actualizat. Produsele sunt încă la stadiul de proiect, modelul de 9,7 inchi urmând să intre în producția de serie în primul trimestru, iar celelalte două în al doilea trimestru, conform surselor din lanțul de furnizori.

Cu toate acestea, tabletele ar putea să nu fie anunțate sau chiar lansate pe piață până în a doua jumătate a anului 2017, au completat sursele.

Interesant este că, în articolul lor, DigiTimes menționează că modelul mijlociu de iPad va avea un afișaj de 10,5 inchi. Dimensiunea ecranului acestei noi tablete a fost subiect de controversă în ultimele luni, apărând pe Internet numeroase dimensiuni date ca fiind alese de căre Apple pentru viitorul iPad.

Sursele citate de site-ul asiatic susțin că iPad-ul de 10,5 inchi a fost gândit pentru a fi comercializat la un preț la fel de mare precum actualul iPad Pro de 9,7 inchi, în timp ce viitorul model de iPad de 9,7 inchi va fi comercializat la un preț mai mic decât acesta (probabil la prețul la care era comercializat iPad Air). Astfel, iPad-ul din urmă va deveni un produs mult mai tentant în special pentru sectorul educațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.