Super Mario Run a sosit în sfârșit pe App Store România într-o variantă pentru iPhone, iPad și iPod touch, el devenind astfel primul joc pentru smartphone și tablete care îl are în centru pe emblematicul personaj al Nintendo.

Disponibil gratuit într-o versiune mai restrânsă (tot conținutul său poate fi deblocat contra-cost), Super Mario Run este un joc adresat în special nostalgicilor după vremurile când jocurile cu instalatorul italian făceau atât de multă vâlvă pretutindeni. La fel ca și celelalte jocuri din această franciză, cel mai nou și mai modern este un endless runner în care Mario aleargă înainte mereu și noi trebuie să îi comandăm când să sară, când să colecteze bănuți, când să se năpustească asupra lui Goomba și când să ocolească diferitele și surprinzătoarele obstacole pentru a ajunge la punctul de reper înainte ca timpul să se epuizeze. Gameplay-ul este simplu, Nintendo gândind jocul astfel încât să poată fi jucat cu o singură mână de către toți utilizatorii.

Mario poate să sară automat peste obstacolele mici, cum ar fi Goomba, dar atunci când dă peste obstacolele și inamicii mari trebuie să intervenim noi cu una sau mai multe atingeri de ecran (pentru a-l face pe Mario să sară o distanță mai mare). Aceste obstacole și inamicii mai „puternici” apar odată cu înaintarea în joc, iar alături de blocurile care îl lansează pe Mario într-o anumită direcție și cu alte provocări ele reușesc să facă nivelele mai dificile (dar într-un mod gradual).

Pe parcursul jocului, utilizatorii vor descoperi că Mario poate nu doar să sară peste diferite ziduri, dar poate și să efectueze mișcări cu stil. Săriturile și aceste mișcări ne vor permite să colectăm bănuți de încercare, care pot fi de culoare roz sau purpurii. Acești bănuți de încercare sunt, de regulă, plasați sub terase și în alte zone dificil de atins, astfel încât noi să trebuiască să exersăm puțin până când să învățăm mișcările necesare pentru colectarea lor.

Super Mario Run are în versiunea pentru iPhone și iPad mai multe moduri de joc. Primul dintre acestea, „World Tour”, este cel clasic. El ne plimbă prin diferite zone în care trebuie să-l ajutăm pe eroul nostru să o salveze pe Prințesa Piersică din mâinile abominabilului Bowser. Aici întâlnim diferite obstacole și inamicim trebuie să colectăm numeroși bănuți și să ajungem la piatra de hotar înainte de epuizarea timpului.

Al doilea mod este unul multiplayer. Intitulat Toad Rally, acesta le permite jucătorilor să concureze cu prieteni sau alți utilizatori de Super Mario Run pentru a vedea cine poate să obțină cel mai mare scor. Jucătorii trebuie să colecteze în acest mod cât mai mulți bănuți și să efectueze cu Mario cât mai multe mișcări cu stil. Acestea vor aduna un număr mai mare de spectatori Toad, iar cel care îi strânge pe cei mai mulți va fi desemnat câștigător. Spre deosebire de modul anterior, în Toad Rally nu există niciun catarg, deci va trebui să alergăm până la expirarea timpului. Totuși, aici există Rally Tickets. Aceste bilete complică puțin lucrurile, deoarece trebuie să le ai pentru a putea participa, iar obținerea lor se poate face prin finalizarea unei lumi sau prin completarea jocurilor bonus din regatul tău.

În fine, cel de-al treilea mod de joc din Super Mario Run este Kingdom Builder. Aici jucătorii pot să își creeze propriile regate și să le personlizeze folosind bănuții obținuți în Toad Rally. Plasarea anumitor clădiri poate duce la deblocarea unor mini-jocuri și personaje bonus, cum ar fi Luigi, Yoshi și Toad. În total, acest mod dispune de peste 100 de articole.

Înainte de a încheia, mai trebuie făcute trei mențiuni importante cu privire la jocul care a fost introdus de către Nintendo în septembrie, la conferința de prezentare a iPhone 7, și care a fost atât de mult promovat de către Apple pe App Store încă de atunci.

  1. Super Mario Run nu funcționează fără o conexiune la internet. Prin urmare, toate dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch trebuie să fie conectate la internet printr-o rețea Wi-Fi sau celulară atunci când utilizatorii doresc să joace acest joc. Această restricție a fost impusă pentru a evita pirateria, chiar dacă afectează cea mai mare parte a utilizatorilor, care doresc să joace Super Mario Run pe avion, în metrou și în alte situații când nu au conexiuni active la Internet.
  2. Super Mario Run nu funcționează pe dispozitivele cu jailbreak, tot pentru a evita pirateria.
  3. Deși este disponibil gratis pe App Store, Super Mario Run are o bună parte din conținut blocată printr-o achiziție din aplicație. Așa cum am menționat la început, jocul oferă doar o singură lume în versiunea gratuită, celelalte cinci disponibile putând fi jucate numai dacă este cumpărat pachetul care le include. Acest pachet are prețul de 9,99€.

Super Mario Run este disponibil pe App Store în format universal pentru iPhone și iPad, însă va funcționa numai pe acele dispozitive pe care a fost instalat iOS 8.0 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare. Dimensiunea jocului este de 205MB.

  • Super Mario Run pentru iPhone și iPad – Gratis – Descarcă acum

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.