În cadrul evenimentului media de pe 7 septembrie, compania Apple a anunțat că un nou joc Mario va sosi pe iPhone și iPad. Denumit „Super Mario Run” jocul îl aduce pe arhicunoscutul personaj Mario în iOS fiind extraordinar pentru nostalgici.

În noul joc, Mario va alerga automat spre dreapta, iar utilizatorii trebuie să atingă ecranele dispozitivelor lor pentru a-l face să sară în diferite moduri. Vorbim despre un mecanism cu care toți cei care au jucat în trecut vreunul dintre titlurile Mario sunt obișnuiți și care va fi extrem de intuitiv chiar și pentru cei ce nu au mai avut de-a face cu emblematicul joc al Nintendo.

Obiectivul Super Mario Run sună foarte simplu: colectarea câtor mai mulți bănuți și ajungerea la jalonul de reper înainte ca timpul să se epuizeze. Dar nu este chiar așa. În încercarea de a-l ține pe Mario în continuă mișcare, noi vom întâmpina și unele obstacole. În primul rând, personajul se va comporta diferit în funcțe cât de multe atingeri de ecran facem, așa că nu va trebui să îl stresăm prea tare dacă dorim să colectăm toți bănuții și să îndeplinim obiectivul. De asemenea, pe parcursul fiecărui nivel vor apărea diferite personaje negative pe care trebuie să le ocolim, iar în nivelele mai mari vom întâlni blocuri care vor schimba direcția de mers a lui Mario.

Super Mario Run poate fi jucat cu o singură mână și dispune de trei moduri de joc diferite. Primul dintre acestea include diferite cursuri provocatoare pe care noi trebuie să le completpm. În cel de-al doilea noi ne vom întrece cu alte persoane care au completat cursurile pentru a vedea cine a reușit să le completeze cu cel mai mult stil. Iar cel de-al treilea mod ne permite să ne creăm propriul Regat Ciupercă folosind bănuții colectați prin avansarea în primele două moduri. Important de menționat este că în modurile de întrecere cu prietenii victoria va fi determinată în principal de numărul bănuților colectați și de numărul canaliilor impresionate – aceste canalii apar pe ecran de fiecare dată când execuți cu Mario o mișcare îndrăzneață -, deoarece aici nu există niciun punct de sosire. Mai mult, tot în aceste moduri vor apărea „fantomele” prietenilor, pentru a ști pe unde se situează aceștia și cât de mult trebuie să ne străduim ca să îi ajungem.mario-app-store

„Părintele” Mario, Shigeru Minamoto, a vorbit la conferința Apple despre cel mai nou joc, spunând:

Vrem cât mai mulți oameni cu telefoane inteligente din lume să se bucure jucând Mario, așa că introducem jocul pentru prima dată în iOS. Și o facem cu un joc complet nou numit Super Mario Run. Magia Mario este că oricine poate să îl deschidă și joace instantaneu. De această dată, l-am făcut și mai simplu de pornit.

Precum sugerează titlul, Mario aleargă automat spre dreapta, dar pe parcurs va întâmpina mici obstacole și dușmani. Este foarte simplu, iar mișcarea se simte bine. Cu doar o atingere a degetului oriunde pe ecran îl vei putea face pe Mario să sară și cu cât mai lungă va fi atingerea, cu atât mai mare va fi săritura. Aceasta este cheia de a obține cele mai bune rezultate.

Posibilitatea de a juca, cu o singură mână înseamnă că vei putea să îl faci pe Mario să sară în timp ce ești în metro, mănânci un hamburger sau un Măr!

Momentan nu au fost oferite detalii cu privire la prețul jocului, însă Shigeru Minamoto a confirmat că Super Mario Run nu va fi disponibil gratuit pe App Store. Noul titlu al celor de la Nintendo urmează să fie disponibil pe App Store undeva spre finele anului în curs, odată cu un pachet de stickere Mario pentru aplicația Mesaje din iOS 10.

În cazul în care aștepți cu nerăbdare ca Super Mario Run să sosească pe App Store, poți apela la sistemul de notificări. Accesează această pagină de pe App Store și atinge Notificați pentru a fi anunțat când va fi disponibil noul titlu al celor de la Nintendo.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.