Apple promovează un stil de viață mai sănătos cu cinci clipuri video disponibile și în limba română

0
838

Cu ocazia lansării versiunilor Golden Master de iOS 10 și dată fiind aproprierea cu pași repezi a lansării versiunii finale a acestei actualizări, compania Apple a publicat cinci clipuri video în aplicația Sănătate de pe iPhone. Iar acestea nu sunt disponibile doar în engleză, ci și în limba română.

Disponibile și pe YouTube, acestea promovează stilul de viață activ și sănătos, subliniind importanța consecvenței pentru o odihnă mai bună noaptea, alimentației sănătoase, activității fizice și a celor câtorva clipe de pauză în care să îți limpezești mintea. Un al cincilea videoclip ne arată cum schimbările la toate aceste patru capitole au legătură unele cu altele și cât de importante sunt pentru fiecare.

Începând cu al cincilea videoclip, acesta este cel de prezentare și reprezintă un rezumat al celorlalte patru. În cadrul său ni se explică modul în care micile schimbări în bine din viață vor deveni obiceiuri sănătoase când vom vedea câtă legătură au unele cu altele. Așa că Sănătate ne încurajează să facem mici schimbări în fiecare dintre capitolele care ne vor ajuta la îmbunătățirea vieții: sănătate, nutriție, activitate și conștientizare.

Clipul Sănătate – Somn promovează păstrarea consecvenței în ceea ce privește mersul la culcare, încurajând utilizatorii să se pună în pat cam la aceeași oră și să doarmă suficient de multe ore în fiecare noapte, fără să își sacrifice somnul pentru seriale, rețele sociale și altele. La acest capitol ajută mult caracteristica „Ora de culcare” din aplicația Ceas a iOS 10 care, atunci când este activată, ne va aminti când sosește ora de somn, urmărește câte ore am dormit și oferă o analiză detaliată a somnului.

Sănătate – Nutriție ne arată de ce este nutriția atât de importantă pentru fiecare și cât de mult contează să consumăm mâncăruri sănătoase în cantități moderate. Mai mult, clipul ne încurajează să mâncăm mai puține mâncăruri proaste și mai multe mâncăruri sănătoase și naturale. În încheiere, videoclipul ne spune că a mânca echilibrat nu înseamnă neapărat a mânca perfect, ci a face mai multe alegeri bune „bucățică cu bucățică”.

Sănătate – Conștientizare vorbește despre faptul că, creierele noastre nu sunt făcute pentru a fi mereu în alertă, așa că ne încurajează să găsim câteva momente de relaxare în care să respirăm profund de câteva ori. Astfel, experții de la Apple consideră că ne vom relaxa puțin și vom fi gata să abordăm noi probleme mult mai liniștiți.

Sănătate – Activitate se rezumă la „să stăm mai puțin jos și să ne mișcăm mai mult” prin „strecurarea unui minut acum și a unuia mai încolo”. Mai mult, acest clip ne spune că a ne mișca nu este sinonim cu „a merge la sală”, ci doar a găsi activități care ne fac să ne punem corpul în mișcare și să fim mai activi în viața noastră de zi cu zi.

În cazul în care dorești să asculți aceste clipuri video în limba română, accesează aplicația Sănătate de pe un dispozitiv iPhone cu iOS 10, mergi la fila Date sănătate și atinge unul dintre cele patru butoane mari (Activitate, Conștientizare, Nutriție sau Somn) sau Vizionați clipul de prezentare apoi atinge redare pentru a le vedea.

Pe lângă aprecierile pe care i le putem oferi companiei Apple pentru aceste clipuri video, nu putem să nu o lăudăm și să nu ne bucurăm că ele au fost traduse și în limba română. Asta ne arată că în viitor am primi și mai multă atenție din partea gigantului american, iar acesta este un lucru cât se poate de bun.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.