Conform unui test al performanțelor iPhone 7 Plus și Apple A10 Fusion apărut aseară pe Internet, noua generație de iPhone cu afișaj de 5,5 inchi este mai rapid nu doar decât iPhone 6s Plus, ci și decât cel mai puternic iPad – iPad Pro de 12,9 inchi. Dar surprizele nu se opresc aici. Aplicația cu care a fost realizat respectivul test – Geekbench – confirmă zvonurile potrivit cărora noul model de iPhone de 5,5 inchi are 2998MB de RAM, adică mai mult cu 1GB decât modelul precedent și decât iPhone 7.

ram-iphone-7-plus

Dacă ceea ne indică binecunoscutul software de măsurare a performanțelor CPU ale dispozitivelor mobile (vom ști exact doar atunci când mult mai multe teste similare vor fi efectuate de către utilizatori, întrucât Apple nu va vorbi prea curând despre astfel de detalii), atunci noi avem în față iPhone-ul cu cea mai multă memorie cu acces aleatoriu.

Momentan nu se știe motivul exact pentru care Apple a adăugat încă un GB de memorie RAM în iPhone 7 Plus, însă se vehiculează că aceasta a fost cerută de noua cameră cu două obiective. După cum știm, iPhone 7 Plus are doi senzori de 12 megapixeli, unul fiind cu unghi larg, iar celălalt fiind telefoto. La capturarea de fotografii și filmări, ambii senzori sunt folosiți simultan, iar datele trebuiesc comasate printr-un proces ce este destul de intensiv pentru hardware. Mai mult, noua cameră iSight de pe iPhone 7 Plus va putea genera acel efect de încețoșare în fundal, bokeh, iar acesta cere, de asemenea, mai multă memorie.

Pe lângă memoria cu acces aleatoriu mai multă, iPhone 7 Plus are un chipset Apple A10 Fusion cu patru nuclee pe 64 de biți, acesta fiind nu doar mai eficient, ci și mult mai rapid decât chipsetul Apple A9 din iPhone 6s Plus (în principal datorită celor două nuclee tactate la 2,23GHz, întrucât celelalte sunt de putere mică și au rolul de a rezolva sarcinile simple).

În ceea ce privește iPhone 7, conform unui test al performanțelor efectuat chiar înaintea prezentării, acesta deși are tot patru nuclee și obține rezultate comparabile cu cele ale iPhone 7 Plus în testul CPU, nu are „decât” 2GB de RAM. În cazul în care și acel test a fost realizat de pe un iPhone 7, iar noul model de iPhone cu afișaj de 4,7 inchi are 2 GB de memorie cu acces aleatoriu, trebuie să știm că acest lucru se datorează faptului că el nu vine cu aceeași cameră avansată precum iPhone 7 Plus, așa că, implicit, nu are nevoie de aceleași resurse precum „fratele” său mai mare.

Așadar, iPhone 7 Plus are 3GB de RAM, iar iPhone 7 are 2GB de RAM, iar dacă nu crezi ceea ce se știe până acum, atunci va trebui să aștepți până pe 16 septembrie, când ele vor fi disponibile și desfăcute pentru a se vedea tot ce ascund la interior.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.