Conferința de pe 7 septembrie nu a adus doar prezentarea iPhone 7, iPhone 7 Plus, Apple Watch Series 1 și Series 2, ci și mai multe modele de căști wireless noi. Pe lângă AirPods și căștile Beats EP cu fir, companiile Apple și Beats au anunțat succint și lansarea a trei perechi noi de căști Beats by Dre wireless.

Beats Solo3, Powerbeats3 și BeatsX sunt denumirile acestora, iar pe lângă faptul că sunt wireless, ele au în comun noul și inovativul cip Apple W1, pe care îl găsim și în AirPods. Acesta va face instantanee asocierea căștilot cu orice dispozitiv iPhone, iPad, Apple Watch sau Mac. Simpla pornire a căștilor în aproprierea unuia dintre dispozitivele conectate în contul de iCloud ale utilizatorului va duce la asocierea cu acel dispozitiv și îi va permite să asculte muzică numaidecât.

solo3
Beats Solo3

Cipul Apple W1 va mai aduce un mare avantaj tuturor utilizatorilor noilor căști. Fiindcă este cu putere foarte mică, el reduce consumul de energie al lor semnificativ, așa încât cei care le poartă să se bucure de mai multe ore de redare. Conform cifrelor oficiale, Beats Solo3 oferă până la 40 de ore de autonomie (și, la fel ca și pe modelele anterioare, LED-uri care indică nivelul bateriei), Powerbeats3 oferă până la 12 ore de autonomie, iar BeatsX până la 8 ore de autonomie, adică cel puțin o zi, două sau trei (în funcție de model) de ascultare audio intensă.

powerbeats3
Powerbeats3

Și rămânând la capitolul baterie, trebuie punctat încă un aspect foarte important. Toate cele trei modele de căști vin cu tehnologia Fast Fuel, care furnizează o soluție de încărcare rapidă a căștilor. Grație acesteia, 5 minute de încărcare vor fi suficiente pentru 3 ore suplimentare de redare audio cu Solo3, 2 ore de redare cu BeatsX și o oră cu Powerbeats3.

Alte lucruri pe care le au în comun noile căști sunt sunetul de înaltă calitate cu care produsele Beats au obișnuit lumea întreagă și telecomanda cu microfon (în cazul Beats Solo3, aceasta este pe logoul b) care va permite controlarea redării și efectuarea/recepționarea de apeluri telefonice de pe telefonul la care sunt conectate.

BeatsX diferă de celelalte noi modele de căști wireless ale Beats prin cablul de alimentare. Ele au un conector Lightning și nu un microUSB (ca și Beats Solo3 sau Powerbeats3), ceea ce înseamnă un mare plus pentru utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch.

BeatsX
BeatsX

Beats Solo3 și Powerbeats3 reprezintă actualizări pentru două dintre modelele existente de căști ale companiei Beats: Solo, căștile de tip „pe urechi” cu dimensiuni compacte care sunt adresate oricui, și Powerbeats, căștile intraauriculare adresate în special sportivilor. BeatsX sunt complet noi în gama Beats și reprezintă o pereche de căști intraauriculare mai accesibile și mai pretabile pentru utilizarea de zi cu zi decât Powerbeats.

Beats Solo3 sunt disponibile pe negru lucios, alb, gri stelar, auriu, roz auriu și negru mat. Powerbeats3 sunt disponibile pe negru, alb, albastru cu gri, roși cu negru și galben cu negru, iar BeatsX sunt disponibile doar pe negru și alb.

Dintre toate aceste trei modele de căști, doar Beats Solo3 sunt momentan disponibile în magazinele companiei Apple din mai multe țări, Powerbeats3 și BeatsX urmând a sosi în zilele sau săptămânile care urmează.

Prețul Beats Solo3 este de 299,95 €, prețul Powerbeats3 este de 199,95 €, iar prețul BeatsX este de 149,95 €. Deocamdată nu știm când aceste modele de căști vor sosi în România și la ce prețuri vor fi disponibile.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.