Șeful Apple a stat la masă cu Donald Trump și liderii multor altor giganți IT

0
120

Directorul general Apple, Tim Cook, a participat miercuri împreună cu alți lideri importanți din industria IT la un summit organizat în Trump Tower din New York, la invitația președintelui ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

The New York Times scrie că invitația lui Trump a fost onorată de Cook, șefii Alphabet (compania-mamă a Google): Larry Page și Eric Schmidt, COO-ul Facebook: Sheryl Sandberg, directorul general Amazon: Jaff Bezos, directorul general Microsoft: Satya Nadella, directorul general IBM: Ginni Rometty și fondatorul Tesla: Elon Musk. Alături de aceștia, au mai patricipat, printre alții, trei dintre copiii lui Trump, și vicepreședintele ales al SUA, Mike Pence.

Tim Cook a stat la două scaune distanță de Trump, între fondatorul PayPal (actualmente membru în echipa de tranziție a lui Trump), Peter Thiel, și membra în Consiliul Administrator al Facebook. El a ascultat împreună cu ceilalți laudele aduse de președintele ales tuturor directorilor din sală.

Acesta este un grup de oameni cu adevărat uimitor. Orice putem face pentru a pune lucrurile în mișcare, noi vom face pentru voi… îi sunați pe oamenii mei, mă sunați pe mine – nu este nicio diferență, aici nu avem niciun lanț formal de coordonare.

Potrivit The Wall Street Journal, directorii au fost rugați să se prezinte unul câte unul. Tim Cook a spus:

Tim Cook, mă bucur foarte mult să fiu aici și aștept cu nerăbdare să discut cu președintele ales despre lucrurile pe care le putem face pentru a realiza împreună lucrurile pe care vi le doriți.

După ce presa a fost rugată să părăsească sala, Donald Trump a discutat cu directorii mai multe probleme. Potrivit unor persoane care au participat la eveniment, printre subiectele discutate se numără comerțul, imigrația și educația vocațională – cea din urmă fiind unul dintre principalele motive pentru care Apple susține că își produce dispozitivele în China.

Donald Trump a certat în trecut compania Apple pentru că cele mai multe fabrici de asamblare ale Apple sunt în afară SUA. În timpul campaniei electorale, președintele ales a afirmat că „o vom determina pe Apple să înceapă să își construiască nenorocitele lor de computere și lucruri în această țară și nu în altele”. De asemenea, el a mai amenințat cu introducerea unei taxe de 45% pe produsele importate din China.

Potrivit USA TodayTrump le-a spus directorilor care au participat la summit că el intenționează să reducă impozitul pe profit în SUA, pentru a face mai atractivă repatrierea banilor de către companiile care îi țin în paradisurile fiscale de peste Ocean. De asemenea, el a afirmat că dorește ca administrația sa să ia și alte măsuri benefice pentru companii, invitând directorii să vină cu propuneri.

Șeful staffului de la Casa Albă, Renice Priebus a afirmat că întâlnirea a durat aproximativ două ore și a mai inclus „discuții productive despre crearea de locuri de muncă și creșterea economică”. La sfârșitul întâlnirii, Trump a sugerat să se întâlnească trimestrial cu acest grup de persoane din industria IT, iar ei au acceptat.

Tim Cook a fost susținător al lui Hillary Clinton în campania electorală din SUA și a fost gazda unui eveniment de strângere de fonduri pentru candidata Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA. El nu a fost foarte bucuros de victoria lui Trump – lucru care a reieșit mai ales din scrisoarea trimisă angajaților Apple în care îi îndeamnă să fie uniți, în ciuda incertitudinii din față” – însă l-a sunat și l-a felicitat pentru câștigarea alegerilor. Totuși, în ciuda discuțiilor care au discutat în trecut, Cook ar fi rămas acum la Trump Tower și după încheierea summitului pentru a se întâlni într-un cadru privat cu Donald Trump și discuta cu acesta mai multe lucruri despre care nu știm nimic până la acest moment.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.