iPhone 8 urmează să aibă un ecran OLED curbat cu o nouă tehnologie

0
1230

Mult-așteptatul iPhone 8 urmează să aibă un afișaj OLED curbat cu o nouă tehnologie de detectare a atingerilor, scrie The Korea Herald.

În ultimele luni s-a zvonit că Apple va introduce o versiune „premium” de iPhone cu ecran de 5,5 inchi (sau mai mare), pe care o va numi „iPhone 8” și care va veni cu un ecran OLED diferit de afișajele LCD folosite în actualele modele de iPhone, precum și în viitoarele iPhone 7s și iPhone 7s Plus. Publicația asiatică The Korea Herald nu doar că vine să confirme intenția companiei Apple de a lansa un iPhone cu ecran OLED, dar ne indică faptul că acest afișaj va fi curbat într-o manieră similară cu cel de pe Samsung Galaxy S7 Edge.

Versiunea OLED a noului iPhone va fi complet curbată întrucât Apple a comandat toate panourile OLED din plastic – nu sticlă – de la Samsung Display. Samsung are capacitatea de a furniza companiei Apple aproape 100 de milioane de ecrane OLED.

Informații anterioare ne sugerau că Apple și-a dorit să lanseze la anul mai multe modele de iPhone cu ecrane OLED, însă incapacitatea partenerilor de a acoperi cererea mare ar fi determinat-o să implementeze un astfel de ecran numai pe un singur model. Această teorie este confirmată acum de publicația sud-coreeană, care mai confirmă, totodată, și faptul că Samsung va fi singurul furnizor al Apple de ecrane OLED, după cum am aflat încă de lunile trecute. Potrivit lor, Samsung are capacitatea de a produce anual între 70 și 100 de milioane de ecrane OLED pentru compania Apple, o cantitate insuficientă pentru a acoperi cererea de aproximativ 200 de milioane de iPhone-uri pe care gigantul american o înregistrează într-un an, dar suficientă probabil pentru a acoperi cererea unui singur model de iPhone.

În plus, sursa citată de publicația sud-coreeană afirmă că iPhone-ul de anul viitor nu va fi complet pliabil (Citește și: LG îi va furniza companiei Apple ecrane pliabile pentru iPhone), dar pentru a se deosebi de telefoanele Samsung existente, ar putea folosi o nouă tehnologie de detectare a atingerilor care „permite telefonului să răspundă atunci când utilizatorii ating orice parte a dispozitivului”. Din păcate, nu ni se oferă detalii suplimentare despre această nouă tehnologie, chiar dacă ni se sugerează că implementarea ei nu este complet bătută în cuie la ora actuală.

Deși va fi lansat cel mai probabil abia în a doua jumătate a anului viitor, în ultimele luni ni s-a vorbit foarte mult despre iPhone 8. Până acum știm nu doar că el va avea un ecran OLED, dar și că panoul frontal nu va avea ramă și că afișajul va încorpora butonul principal. De asemenea, mai multe zvonuri au indicat implementarea unui sistem de alimentare wireless și introducerea unui design schimbat, cu carcasă de sticlă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.