Imediat după evenimentul media de pe 27 octombrie, Apple a aplicat în liniște o reducere de prețuri pentru toate SSD-urile de 512GB și 1TB la care posesorii de Mac pot face upgrade înainte de achiziția noului computer.

Configurațiile SSD la comandă de 512GB și 1TB sunt acum mai ieftine cu până la 240€ în cazul tuturor modelelor de MacBook Pro 2015, Mac Pro, iMac, Mac mini și chiar MacBook Air. Astfel, costul de upgrade la SSD-uri cu capacitate mare acestor modele neactualizate de Mac este acum în rând cu prețul de upgrade la versiuni mai mari de SSD perceput pentru generația 2016 de MacBook Pro.

Înainte de a se produce modificarea, Apple cerea clienților, în funcție de modelul de Mac și versiune, între 360€ și 480€ pentru upgrade la un SSD cu capacitatea de 512GB sau între 960€ și 1.080€ pentru upgrade la un SSD cu capacitatea de 1TB. Începând de acum însă, upgradarea la același tip de SSD de 512GB va costa la Apple, tot în funcție de modelul de Mac și versiune, între 260€ și 340€, iar upgradarea la același tip de SSD de 1TB va costa între 720€ și 840€, deci cu până la 240€ mai puțin.

Diferența cuprinsă între 100€ și 240€ le va permite viitorilor posesori de Mac să își personalizeze și mai mult computerele, făcând upgrade și la alte componente, cum ar fi procesorul sau RAM-ul, așa că toată lumea va ieși câștigată.

În ceea ce privește discurile Fusion Drive, Apple nu a efectuat deocamdată modificări de preț pentru niciunul dintre computerele pe care pot fi configurate. De asemenea, aceste modificări de preț nu au fost efectuate și de partenerii companiei Apple în țări precum România, de exemplu (unde nu știm deocamdată dacă o vor face sau nu la o dată ulterioară).

Reducerea de preț la SSD-urile de 512GB și 1TB este, din păcate, singura noutate adusă în gamele de Mac mai sus amintite, chiar dacă lumea aștepta ca evenimentul media de la finele lunii trecute să vină cu câteva surprize și aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.