MacBook Pro 2016 fara Touch Bar a fost dezasamblat. Are tastatura îmbunatatita si SSD amovibil

0
594

iFixit a publicat astăzi procesul de dezasamblare al noului MacBook Pro de 13 inchi fără Touch Bar și Touch ID, un model pe care îl numește „Ediția Escape” din cauza faptului că păstrează rândul de taste de funcție și tasta Escape. Ca de obicei, dezasamblarea realizată de ei ne oferă numeroase detalii interesante din interiorul actualei generații de MacBook Pro.

După ce au eliminat giganticul trackpad Force Touch de pe carcasa noului MacBook, iFixit au obținut o imagine mai bună asupra bateriei noului MacBook. Având 54,5 wați-oră, bateria noului MacBook Pro de 13 inchi este mult mai mică decât cea de modelul anterior, dar totuși mai mare decât bateria versiunii de MacBook Pro cu Touch Bar, care are numai 49,2 wați-oră. Dar deși are o baterie mai mică decât predecesorul său, noul MacBook Pro de 13 inchi va oferi o autonomie comparabilă, deoarece folosește procesoare de 15 wați, care sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât cele de 28 de wați folosite de MacBook Pro din 2015 (mai multe detalii cu privire la performanțele noilor procesoare din MacBook Pro 2016 sunt disponibile aici).

Trecând mai departe, tehnicienii de la iFixit au descoperit un nou mecanism cu arc imediat lângă învelișul protector al balamalelor noilor MacBook Pro. Acesta înfășoară un cablu plat atunci când capacul ecranului este închis și îl desfășoară atunci când el se deschide. Se pare că acest cablu are rol important la închiderea capacului noilor MacBook-uri, care, din cauza profilului mai subțire și ușor al laptopului, „nu se mai putea baza doar pe gravitație pentru a se închide la fel de frumos precum cel de pe modelele anterioare”.

În ceea ce privește tastatura, iFixit a comparat noile taste Fluture 2.0 din MacBook Pro 2016 cu cele de pe MacBook Retina 2015 (care folosește o versiune mai veche a mecanismului). La o analiză atentă, aceștia au descoperit că tastele de pe MacBook Pro 2016 sunt puțin mai înalte la colțuri decât cele de pe MacBook, făcând astfel mai simplu de găsit fiecare tastă folosindu-te de simțul tactil și nimic altceva. Comutatoarele de tip cupolă de sub fiecare tastă par a fi, de asemenea, mai ridicate decât cele găsite în tastatura MacBook Retina, oferind o călătorie puțin mai lungă a tastelor pentru o experiență îmbunătățită la scris.tastatura-macbook-pro-2016

În articolul despre dezasamblarea MacBook Pro 2016 cei de la iFixit au mai acordat puțină atenție și la SSD-ul notebook-ului. Ei notează că această componentă include o memorie NAND flash SanDisk de 64GB și un controller SSD personalizat de Apple, fiind, după cum știam deja, amovibil (deci poate fi upgradat ulterior, la fel ca și pe modelele precedente). De asemenea, ei au analizat și placa de bază căutând în special „arhitectura termică avansată” despre care a vorbit Apple la lansarea noii generații de MacBook Pro. Totuși, diferențele dintre aceasta și placa de bază de pe modelul precedent de MacBook Pro sunt foarte mici, Apple descriind prin „arhitectură avansată” mutarea șuruburilor de căldură pe spatele plăcii de bază.

În fine, cei de la iFixit au mai privit ventilatorul noului MacBook Pro, descoperind lipită în partea inferioară a lui o unitate modulară unică ce găzduiește jackul de căști. Acest mod de proiectare, precum și faptul că Apple a eliminat jackul de căști din iPhone 7, îi face pe tehnicienii de la iFixit să creadă că portul de 3,5mm va fi înlocuit în viitoarele modele de MacBook Pro cu un conector Lightning sau unul USB-C.

Acestea fiind spuse, iFixit a oferit MacBook Pro de 13 inchi fără Touch Bar un scor de reparare de 2 – pe o scară de la 1 la 10, unde 1 este cel mai dificil de reparat, iar 10 cel mai simplu.

Toate componentele descoeprite în procesul de dezasamblare a MacBook Pro sunt disponibile pe site-ul iFixit la această adresă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.