macOS 10.12 Sierra va fi descarcat automat pe toate Mac-urile compatibile începând de astazi

0
543

Compania Apple a luat astăzi o decizie interesantă în ceea ce privește platforma macOS.

The Loop scrie că gigantul american i-a anunțat că macOS Sierra va fi descărcat de acum automat pe Mac-urile care rulează OS X El Capitan, scopul fiind acela de a-i încuraja pe cât mai mulți utilizatori să facă upgrade.

Se pare că noua versiune a sistemului de operare se va descărca automat pe Mac-urile cu OS X 10.11 care au activată descărcarea automată a actualizărilor. Cu toate acestea, ea nu va fi și instalată pe computere fără acordul expres al utilizatorilor, așa că dacă nu vrei să faci actualizarea, nu ai de ce să te temi.

Potrivit companiei Apple, actualizarea va fi descărcată automat pe toate computerele care sunt compatibile cu Sierra și care au disponibil un spațiu de stocare suficient:

De asemenea, Apple este inteligentă în ceea ce privește actualizarea. Dacă computerul tău mai are puțin spațiu, macOS Sierra nu se va descărca. În plus, dacă s-a început descărcarea și computerul a ajuns să aibă puțin spațiu, descărcarea va fi ștearsă automat.

Utilizatorii care nu doresc această actualizare, dar s-au trezit cu ea descărcată pe computer și cu multe solicitări de instalare, trebuie să știe că vor putea șterge instalatorul macOS 10.12 Sierra nu doar pentru a scăpa de solicitările de instalare, ci și pentru a elibera spațiul de stocare ocupat de ea. Pentru a preîntâmpina descărcarea automată a macOS 10.12 Sierra tot ce va trebui să faci este să dezactivezi actualizările automate pe Mac-ul tău prin accesarea Preferințe sistem>App Store și debifarea opțiunii „Descarcă în fundal noile actualizări disponibile”.dezactivare-descarcari-automate-actualizari-app-store-mac

Dacă nu dezactivezi descărcările automate, atunci în decursul următoarei săptămâni vei vedea descărcat automat macOS 10.12 Sierra și îl vei putea instala.

Descărcările automate ale actualizărilor importante de macOS sosesc pe Mac la câțiva ani după ce ele au fost introduse de Apple pe iPhone și iPad. Odată cu iOS 7, dispozitivele iOS descarcă noile versiuni ale sistemului de operare și îi îndeamnă constant pe utilizatori să facă actualizarea. Spre deosebire de iOS, însă, în macOS este posibilă dezactivarea descărcărilor automate.

macOS 10.12 Sierra a fost lansat în varianta finală la finele lunii septembrie și introduce numeroase caracteristici noi și îmbunătățiri. Mai multe detalii aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.