Compania Apple va lansa trei modele de iPad Pro în primăvara anului viitor, titrează blogul Mac Otakara. 

Potrivit japonezilor cele trei modele noi de iPad Pro vor avea afișaje de 12,9, 9,7 și 7,9 inchi. Prin urmare, disponibilitatea gamei „Pro” de iPad urmează să se extindă și la iPad mini.

Citând „surse de încredere”, cei de la Mac Otakara ne spun că noul model de iPad Pro cu afișaj de 7,9 inchi va succede iPad mini 4 și va avea Smart Connector, afișaj cu True Tone, patru difuzoare, o cameră iSight de 12 megapixeli cu bliț True Tone și alte câteva modificări hardware. Toate aceste lucruri sunt disponibile deja și pe iPad Pro de 9,7 inchi, un lucru ce ne indică încercarea companiei Apple de a standardiza caracteristicile în gama sa de tablete.

În ceea ce privește iPad Pro de 12,9 inchi, și acesta va primi o actualizare notabilă. Se pare că el va avea un afișaj cu True Tone (la fel ca și celelalte modele), ceea ce înseamnă că va folosi patru senzori de lumină ambientală pentru a adapta culoarea și intensitatea ecranului în așa fel încât toate nuanțele și luminozitatea să se potrivească cu ceea ce este în mediul înconjurător. Mai mult decât atât, cel mai mare iPad urmează să primească și el camera iSight de 12 megapixeli cu bliț True Tone pe care am văzut-o prima dată pe iPad Pro de 9,7 inchi în această primăvară.

Despre noul model de iPad Pro cu ecran 9,7 inchi nu aflăm mai nimic acum. De fapt, tot ce ne spun japonezii este că acesta, alături de celelalte două modele noi de iPad, vor avea patru microfoane (de două ori mai multe decât actualele modele, pentru înregistrări audio de calitate mai mare) și că vor păstra jackul de 3,5mm pentru căști.

În linii mari, știrea de astăzi coroborează spusele analistului KGI Securities Ming-Chi Kuo, care a declarat în luna august că Apple intenționează să lanseze trei noi iPad-uri în 2017. Ei se contrazic cu analistul atunci când vine vorba de dimensiunile ecranelor celor trei dispozitive, în condițiile în care acesta din urmă ne spunea că noile tablete vor fi: un iPad Pro 2 de 12,9 inchi, un iPad Pro de 10,5 inchi și un iPad „ieftin”. În nota trimisă la momentul respectiv, analistul nu menționa absolut nimic în legătură cu iPad mini, vehiculându-se astfel că ea va fi retrasă de pe piață (mai ales că a ajuns să concureze cu iPhone Plus și să fie preferată de tot mai puțini utilizatori).

În ceea ce privește credibilitatea spuselor bloggerilor japonezi, ei bine aceștia ne-au mai prezentat numeroase informații veridice cu privire la produse Apple nelansate, fiind primii care ne-au spus că gigantul american va renunța la jackul de căști și că va introduce noile finisaje negru și negru diamant pe iPhone 7. Totuși, nu putem fi 100% siguri că ceea ce aflăm de la ei astăzi este veridic, așa că va trebui să mai așteptăm până prin martie ca să aflăm dacă Apple va prezenta sau nu noi modele de iPad.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.