Apple a lansat macOS 10.12 Sierra pentru toți utilizatorii de Mac – iată noutățile

0
1226

A sosit momentul pe care milioane de posesori de Mac l-au așteptat o vară întreagă. macOS 10.12 Sierra a fost lansat de către Apple și poate fi descărcat în varianta finală de către toți utilizatorii care dețin un Mac compatibil cu această versiune a sistemului de operare. Vorbim despre o actualizare de macOS care a trecut prin opt versiuni beta și una Golden Master și pe care Apple o oferă gratuit tuturor utilizatorilor posesori de Mac.

S-a lansat macOS 10.12 Sierra – iată toate noutățile

macOS Sierra este o actualizare majoră adusă sistemului de operare denumit până acum OS X. Ea introduce Siri pe Mac, permițând utilizatorilor să efectueze căutări vocale pentru a găsi cât se poate de repede fișiere, informații și alte date de care au nevoie la un moment dat. De asemenea, îmbunătățește caracteristicile de continuitate, oferind opțiunea „Auto-deblocare” ce permite deblocarea Mac-urilor folosind un Apple Watch, dar și caracteristica, „Clipborad universal” ce permite copierea unui text/a unei imagini de pe un dispozitiv (de exemplu, de pe Mac) și copierea lui pe un altul (de exemplu, pe iPhone).

macOS 10.12 mai îmbunătățește și integrarea iCloud în sistemul de operare, făcând fișierele stocate pe desktop sau în dosarul Documente de pe Mac să fie disponibile pe toate dispozitivele conectate la același cont de iCloud, via iCloud Drive, dar și stocând în cloud, automat, fișierele neaccesate sau de care utilizatorul nu are nevoie, pentru o mai bună administrare a spațiului de stocare. În plus, noua versiune de macOS introduce noi caracteristici pentru Poze, printre care se numără și algoritmi de identificare a fețelor, obiectelor și scenelor din cadrul imaginilor, care, printre altele, permit generarea automată a unei serii de albume/diaporame tematice într-o secțiune numită Amintiri. 

Printre celelalte caracteristici introduse în macOS 10.12 Sierra se numără Apple Pay, modul imagine în imagine pentru videoclipurile redate în Safari, filele pentru majoritatea aplicațiilor native și îmbunătățirile aplicației Mesaje, care acum are o bună parte dintre caracteristicile pe care le are și versiunea pentru iPhone și iPad în iOS 10.

Noua versiune majoră de macOS este, desigur, recomandată tuturor utilizatorilor cu Mac-uri compatibile, însă în orele de după lansare s-ar putea să nu apară pe toate computerele, în condițiile în care ea este în curs de distribuire. Utilizatorii pot căuta noua versiune a sistemului de operare și descărca de pe Mac App Store (secțiunea actualizări), aproape 9 GB liberi pe disc fiind necesari pentru a putea instala actualizarea pe propriul computer. Dacă nu veri să cauți actualizarea prin Mac App Store, atunci urmează linkul direct de mai jos pentru a accesa pagina de unde poți descărca macOS 10.12 Sierra gratis:

Toate modelele de Mac pe care poți instala Sierra sunt menționate în articolul către care face trimitere linkul de mai jos (notă: este necesar să ai instalat deja măcar OS X 10.7.5 pentru a putea face actualizarea la macOS 10.12):

Desigur, înainte de a efectua actualizarea la macOS 10.12 Sierra ar fi recomandat să efectuați un backup Mac-urilor, deoarece pot surveni erori neașteptate care să cauzeze chiar și pierderea datelor (în situații foarte rare).

macOS 10.12 Sierra sosește pe Mac-uri la o săptămână distanță de lansarea versiunilor finale de iOS 10, tvOS 10 și watchOS 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.