Apple a lansat Safari 10 pentru utilizatorii de OS X El Capitan și Yosemite

0
300

După mai multe luni de testare și după lansarea versiunii finale de macOS 10.12 Sierra, Apple a mai lansat o actualizare importantă. Adresată doar utilizatorilor de OS X 10.11 El Capitan și utilizatorilor de OS X 10.10 Yosemite și preinstalată în macOS 10.12 Sierra, actualizarea Safari 10 este acum disponibilă și pentru OS X.

Conform companiei Apple, actualizarea Safari 10 este recomandată pentru toți utilizatorii de OS X El Capitan și OS X Yosemite și conține îmbunătățiri pentru intimitate, compatibilitate și securitate. Noutățile din Safari 10 sunt menționate în cele ce urmează:

  • Adaugă compatibilitate pentru Extensiile Safari din Mac App Store
  • Afișează conținutul video HTML5 oricând acesta este disponibil pentru încărcare mai rapidă, autonomie mai mare a bateriei și securitate mai puternică
  • Îmbunătățește securitatea prin executarea pluginurilor doar de pe site-urile web autorizate de utilizator
  • Îmbunătățește auto-completarea și adaugă compatibilitate pentru informațiile de auto-completare de la orice contact din Contacte
  • Îmbunătățește formatarea afișării în Cititor
  • Reține nivelul de zoom pentru fiecare site web vizitat de utilizatori

Important de menționat este că actualizarea 10 a Safari nu aduce aceleași caracteristici pe OS X ca și pe macOS. Cele importante caracteristici care le vor lipsi utilizatorilor ce nu vor instala / nu vor putea instala macOS 10.12 sunt: Apple Pay și modul Imagine în imagine. Mai mult decât atât, utilizatorii de OS X Yosemite nu beneficiază de toate caracteristicile de care beneficiază cei cu OS X El Capitan. Extensiile și sugestiile Spotlight pentru Top Hints sunt cele mai importante noutăți care lipsesc pe OS X 10.10, dar sunt disponibile pe OS X 10.11.

Actualizarea Safari 10 le este recomandată tuturor posesorilor de Mac care au în prezent OS X 10.11 sau OS X 10.10 instalat și nu fac upgrade la macOS Sierra, ținând cont de numeroasele îmbunătățiri și actualizări de securitate pe care le include. Pentru a o realiza va trebui să accesezi Mac App Store>Actualizări și să dai clic pe butonul Actualizare din dreptul Safari 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.