Apple a actualizat suita de programe iWork pentru macOS – iată noutățile

2
434

Imediat după lansarea macOS 10.12 Sierra, compania Apple a publicat actualizări majore pentru fiecare dintre cele trei aplicații ale suitei de programe productivitate iWork. Pages, Keynote și Numbers sunt disponibile acum în versiunile 6.0, 7.0, respectiv 4.0 și aduc utilizatorilor o mulțime de noutăți, printre care se numără și una demonstrată de Apple în cadrul conferinței de prezentare a iPhone 7 și iPhone 7 Plus: Colaborarea în timp real.

Disponibilă deocamdată în beta, Colaborare le oferă mai multor utilizatori (invitați sau din public) posibilitatea de a lucra simultan, de pe dispozitive diferite, la o prezentare, foaie de calcul sau la un document în Keynote, Numbers sau Pages. Colaborarea le permite tuturor participanților la un proiect să vadă ce fac ceilalți utilizatori în acel moment, afișând mai multe cursoare și o listă cu editorii de documente.

Caracteristica de Colaborare funcționează pe Mac, iPad, iPhone, iPod touch și iCloud.com, utilizatorii putând lucra împreună indiferent de unde accesează cele mai recente versiuni ale programelor Pages, Numbers și Keynote. După cum menționam în acest articol, iWork pentru iOS și iCloud.com au fost actualizate încă de săptămâna trecută, imediat după lansarea iOS 10.

Separat de caracteristica de Colaborare, cele mai recente versiuni ale programelor iWork pentru macOS le oferă utilizatorilor posibilitatea de a deschide mai multe documente în mai multe file, păstrând o singură fereastră. De asemenea, ele aduc compatibilitate cu gama largă de culori a celor mai recente Mac-uri.

În plus, Pages 6.0 și Keynote 7.0 oferă posibilitatea de a deschide și edita documente salvate în versiunile ’05 a programelor. De asemenea, cea mai recentă versiune de Keynote include caracteristica Keynote Live, care permite prezentarea unui proiect direct pe dispozitivele iOS, macOS sau chiar PC-urile (via iCloud.com) ale urmăritorilor – fiind ideală pentru situațiile în care nu există un videoproiector.

Actualizarea la versiunile Pages 6.0, Numbers 4.0 și Keynote 7.0 poate fi efectuată numai de pe acele Mac-uri care rulează macOS 10.12 Sierra sau o versiune ulterioară a sistemului de operare.

*Actualizarea este gratuită pentru toți utilizatorii existenți. Cei care nu au programele cumpărate deja, vor putea să le instaleze gratis în situația în care au activat un Mac nou începând cu luna septembrie a anului 2013.

2 COMENTARII

  1. Din păcate, un lucru extrem de supărător în Pages este lipsa opțiunii de a începe propoziția cu majusculă în mod automat. În versiunile mai vechi, această opțiune exista. Păcat!

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.