Imediat după lansarea iOS 10, compania Apple a publicat actualizări majore pentru fiecare dintre cele trei aplicații ale suitei de aplicații productivitate iWork, respectiv Pages, Numbers și Keynote. Fiecare dintre cele trei aplicații este disponibilă acum în versiunea 3.0 și aduce utilizatorilor o mulțime de noutăți, printre care se numără și una demonstrată de Apple în cadrul conferinței de prezentare a iPhone 7 și iPhone 7 Plus.

Atât Pages, cât și Numbers și Keynote au acum caracteristica de colaborare în timp real. Disponibilă deocamdată în beta, aceasta le oferă mai multor utilizatori posibilitatea de a lucra simultan, de pe dispozitive diferite, la o prezentare, foaie de calcul sau la un document. Colaborarea îi permite fiecăruia dintre utilizatorii care participă la un proiect să vadă ce fac ceilalți utilizatori în acel moment, afișând mai multe cursoare și o listă cu editorii de documente.

Caracteristica de Colaborare va funcționa pe Mac, iPad, iPhone, iPod touch și iCloud.com, utilizatorii putând lucra împreună indiferent de unde accesează cele mai recente versiuni ale programelor Pages, Numbers și Keynote. Deocamdată însă cei care folosesc Mac nu au la dispoziție caracteristica, deoarece suita iWork pentru macOS nu a fost actualizată încă. În schimb, aceștia vor putea accesa versiunile web ale Pages, Numbers și Keynote, de pe iCloud.com, pentru a colabora cu prietenii sau colegii la o prezentare, foaie de calcul sau document.

Separat de Colaborare, versiunile 3.0 ale celor trei aplicații au un panou de formatare optimizat pentru ecranul uriaș al iPad Pro de 12,9 inchi, includ compatibilitate cu gama largă de culoare (oferită de afișajele iPad Pro și iPhone 7) și îmbunătățesc navigarea folosind tastatura și scurtăturile de tastatură. Ah, o altă îmbunătățire adusă de fiecare este la nivelul descărcării, atât Pages, cât și Numbers și Keynote descărcând documentele de pe iCloud numai atunci când utilizatorul dorește să le acceseze.

În ceea ce privește Keynote, versunea 3.0 a acestei aplicații mai aduce,

în plus față de ce s-a spus mai sus, o opțiune de a prezenta o diaporamă direct pe dispozitivele iPhone, iPad, Mac sau PC (via iCloud.com) ale utilizatorilor din sală. De asemenea, cei care folosesc iPad Pro se vor bucura să audă că noua versiune de Keynote este compatibilă cu Apple Pencil, permițând evidențierea anumitor porțiuni de pe o diaporamă.

În fine, atât Pages, cât și Keynote includ compatibilitate cu documentele Pages, respectiv Keynote create în versiunile din 2005 ale aplicațiilor. Utilizatorii care au documente realizate în acel format vechi le vor putea deschide și edita în cele mai recente versiuni ale programelor.

Actualizarea la versiunile 3.0 ale aplicațiilor Keynote, Pages și Numbers poate fi efectuată gratuit de pe App Store>Actualizări folosind orice dispozitiv iPhone sau iPad cu iOS 10.

• Pages pentru iPad si iPhone – 9,99 € – Cumpara acum

• Numbers pentru iPad si iPhone – 9,99 € – Cumpara acum

• Keynote pentru iPad si iPhone – 9,99 € – Cumpara acum

*Aplicațiile sunt disponibile gratuit pentru toți cei care au activat un dispozitiv iOS nou începând cu luna septembrie a anului 2013.

Alături de iWork pentru iOS, după cum spuneam și mai sus, Apple a actualizat acum și versiunile pentru iCloud ale Pages, Numbers și Keynote oferind Colaborare și alte câteva îmbunătățiri. Actualizările se vor produce automat la accesarea contului tău de iCloud de pe web.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.