Aveți grijă! Se pare că iOS 10 blochează unele iPhone și iPad (Actualizare: Problema s-a rezolvat)

4
3662

Actualizare ora 21:47: Într-un răspuns oferit cu privire la problema care cauza blocarea unor iPhone și iPad după actualizarea la iOS 10, un purtător de cuvânt al Apple a confirmat că eroarea a fost înlăturată, iar acum toată lumea va putea să își actualizeze în liniște dispozitivele:

Am întâmpinat o scurtă problemă cu procesul de actualizare software, ea afectând un număr mic de utilizatori în prima oră de disponibilitate. Problema a fost rapid rezolvată și le cerem scuze acestor clienți. Oricine care a fost afectat trebuie să conecteze dispozitivul la iTunes pentru a finaliza actualizarea sau să contacteze AppleCare pentru ajutor.


O nouă actualizare majoră de iOS, o nouă problemă mare pentru Apple și posesorii de iPhone sau iPad. Din păcate suntem nevoiți să spunem acest lucru și despre iOS 10, chiar și după cele trei luni de testare și opt versiuni beta prin care a trecut.

La numai câteva zeci de minute după lansarea oficială, foarte mulți utilizatori s-au aprins pe forumurile companiei Apple și nu numai, după ce au încercat să facă actualizarea la iOS 10 și au rămas cu dispozitivele blocate în modul Recuperare.

Momentan nu se știe cu exactitate care sunt modelele de iPhone, iPad sau iPod touch afectate de actualizarea iOS 10, însă se pare că cele mai multe sunt iPad Pro de 9,7 inchi. Da, și de această dată cea mai nouă tabletă Apple are probleme în a realiza actualizarea. Așa cum, de altfel, au și diferite alte modele de iPad sau chiar iPhone.

Toate dispozitivele afectate de eroare afișează următorul mesaj:

Este o problemă cu iPhone „[nume dispozitiv]” care solicită ca el să fie actualizat sau restaurat.

Problema poate fi rezolvată prin actualizarea iPhone-ului, situație în care se păstrează configurările și conținutul. Totuși, dacă actualizarea nu reușește ar putea fi necesar să apelezi la Restaurare, situație în care se vor elimina toate configurările și conținutul. Dacă ai făcut backup acestui iPhone pe acest computer sau în iCloud, vei putea restaura backupul respectiv pe iPhone.

Iată ce spune unul dintre utilizatorii care s-a trezit cu două dispozitive blocate de iOS 10:

Ce naiba?! iPhone s-a blocat și el. Adică actualizarea OTA îmi strică două dispozitive și sunt nevoit să încerc să le restaurez la o versiune mai veche. Nu am făcut jailbreak și nu am preinstalat actualizarea. Am instalat iOS 10 pentru prima dată acum. Haide, Apple. Am atins „actualizați” de când iOS 10 a sosit pe servere și cumva am primit o versiune coruptă.

Mai întâmpină cineva aceste probleme?

Din fericire soluția la această problemă este una simplă, așa cum arată și mesajul de eroare: restaurarea. Din nefericire, dacă nu ai backup, astfel vei pierde toate datele tale ce nu au fost sincronizate în cloud.

Așadar, în lumina problemelor întâmpinate de destul de mulți utilizatori, recomandarea noastră este să așteptați puțin până la clarificarea lucrurilor, mai ales dacă nu ați făcut un backup din varii motive. Dacă ați făcut backup, atunci puteți încerca, iar în cazul în care apar probleme, va trebui să apelați la iTunes pentru restaurare, apoi să restaurați backupul din iCloud sau iTunes. În ceea ce ne privește, nu am întâmpinat problema pe niciunul dintre dispozitivele pe care am instalat iOS 10 Golden Master / versiunea finală.

Actualizare 21:26: Se pare că problema nu afectează pe utilizatorii care efectuează actualizarea prin intermediul iTunes.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.