Cei de la DisplayMate Technologies au afirmat că iPhone 7 și iPhone 7 Plus au „cel mai bun afișaj LCD” pe care l-au testat vreodată, descriindu-l ca fiind „de-a dreptul impresionant” și un „upgrade major” față de ecranul din iPhone 6 în urma unor teste de vizionare și măsurători elaborate.

Afișajul Retina HD al iPhone 7 a atins cea mai bună acuratețe a culorilor, o luminozitate de vârf și cea mai bună rată de contrast la lumină puternică dintre toate telefoanele inteligente testate de DisplayMate. Mai mult decât atât, acest ecran este descris ca având cea mai bună rată de contrast văzută vreodată pe un afișaj IPS LCD și ca fiind cel mai puțin reflectorizant dintre toate ecranele găsite pe telefoanele inteligente până acum.

În ceea ce privește contrastul de imagine și intensitatea culorilor, acestea sunt descrise la iPhone 7 ca fiind „imposibil de distins vizual de perfect”. Ca să nu mai spunem că, indiferent din ce unghi l-ai privi, culorile se schimbă mai puțin decât la orice alt telefon de pe piață.

Mai multe detalii despre fiecare dintre caracteristicile importante ale ecranului Retina HD al noilor iPhone 7 și iPhone 7 Plus sunt prezentate în cele ce urmează:

Acuratețea culorilor și eficiența energetică

iPhone 7 are două game de culoare: o nouă gamă largă de culoare DPI-P3 ce este cu 26% mai mare decât cea pe care o găsim în televizoarele 4K și o gamă de culoare tradițională, mai mică, sRGB / Rec.709. DisplayMate afirmă că ambele game au fost implementate cu o acuratețe de culoare absolută care este „imposibil de distins de perfect din punct de vedere impresionant”, fapt care este prezentat ca fiind „cu adevărat impresionant” și „un avantaj competitiv față de celelalte telefoane inteligente”.

Trecând mai departe, experții în ecrane afirmă că iPhone 7 „are ecranul cu cele mai acurate culori” pe care le-au măsurat vreodată, adăugând că afișajul telefonului inteligent este „foarte probabil mult mai bun decât orice afișaj de telefon, monitor, TV sau TV UHD” pe care clienții îl au deja acasă. În termeni tehnice, iPhone 7 are o evaluare „Just Noticeable Color Difference” (JNCD) de 1.1, care este cea mai bună dintre toate telefoanele inteligente care au fost testate.

Vorbind despre consumul energetic, în ciuda gamei largi de culoare, afișajul iPhone 7 este cu 7% mai eficient din punctul de vedere al consumului de energie decât afișajul iPhone 6.

Luminozitate

Vârful de luminozitate măsurat la iPhone 7 este de 602 cd/m2 (niți), el fiind cel mai mare văzut vreodată pe un telefon testat de DisplayMate. Dar recordul nu este acesta. În măsurătorile lor s-a înregistrat un record de 705 niți atunci când auto-luminozitatea a fost activată în condiții de lumină exterioară puternică.

Rata de contrast

Și aici iPhone 7 bate un record cu al său afișaj. Conform celor de la DisplayMate, noul model de iPhone a înregistrat cea mai bună rată de contrast văzută vreodată pe un afișaj IPS LCD. De asemenea, iPhone 7 are cea mai bună rată de contrast pe lumină ambientală puternică (137 la 160) dintre toate telefoanele testate.

Reflectorizare

DisplayMate afirmă că ecranul iPhone 7 a înregistrat o reflexie de 4,4%, aceasta fiind cea mai mică văzutp vreodată la un telefon. Cu toate acestea, procentul atins de afișajul Retina HD al iPhone 7 nu este nici pe departe apropriat de cel al ecranului iPad Pro de 9,7 inchi, ce are o reflexie de doar 1,7% datorită peliculei anti-reflectorizante speciale ce se află în ansamblul ecran.

Unghiurile de vizualizare

În fine, iPhone 7 a mai atins un unghi de vizualizare „excelent”, fără să schimbe culorile prea mult indiferent din unghiul din care este privit. Conform analizei, noul afișaj are cea mai mică variație de culoare atunci când este vizionat din unghi dintre toate telefoanele, obținând o evaluare JNCD de 2,1 sau mai puțin.

Mai multe detalii cu privire la performanțele incredibile înregistrate de noul afișaj al iPhone 7 comparativ cu alte telefoane și chiar iPhone 6/6s sunt disponibile în articolul celor de la DisplayMate.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.