Aplicatia iMessage pentru Android ar putea fi totusi lansata. Apple a lucrat din greu la ea

0
1033
Sursă imagine: iMessageonAndroid

Lunile trecute se vehicula că Apple le va oferi și utilizatorilor de Android acces la platforma iMessage printr-o aplicație dedicată la care inginerii săi lucrează din greu.

Potrivit informațiilor de atunci, aplicația iMessage pentru Android urma să fie anunțată la WWDC 2016 pe 13 iunie ca și o încercare a companiei Apple de a-și crește încasările prin atragerea mult mai multor clienți către serviciile sale. Evident, WWDC 2016 a trecut demult iar o astfel de aplicație nu a fost anunțată. Ba chiar mai mult, un director Apple a afirmat că păstrarea iMessage ca și o exclusivitate a iOS are marele avantaj de a atrage clienții către iPhone și iPad.

Dar oare informațiile despre iMessage pentru Android erau chiar atât de eronate și Apple chiar nu a luat în calcul o astfel de aplicație? Ei bine, se pare că informațiile nu au fost deloc eronate și Apple a lucrat chiar din greu la iMessage pentru Android.

Într-un articol mai amplu în care discută despre puterea pe care o are iMessage în a ține clienții Apple loiali iOS, John Gruber de la Daring Fireball a vorbit și despre zvonurile amintite mai sus, punând puțin jar pe foc. Gruber a menționat că a „auzit de la păsărele mici” că o mână de „prototipuri detaliate” ale iMessage pentru Android au fost create de Apple și testate.

Se pare că inginerii gigantului american au gândit mai multe variante de interfețe de utilizator, unele fiind foarte asemănătoare sau chiar identice cu cea din iOS, în timp ce altele aveau un „design material pur” (deci foloseau limbajul de design dezvoltat de Google în urmă cu câțiva ani – „surprinzător” după lansarea iOS 7).

Bazându-le pe informațiile pe care le posedă, Gruber crede că iMessage pentru Android va veni mai devreme sau mai târziu, mai ales datorită App Store pentru iMessage (magazinul de stickere și extensii pentru mesaje ce a fost introdus în iOS 10). El crede că acest App Store este capabil să îi aducă, companiei Apple venituri considerabile dacă iMessage va fi portat pe Android, un lucru care o va mulțumi în căutarea de a atrage cât mai mulți bani din servicii.

Am auzit de la păsărele mici că prototipurile iMessage pentru Android au circulat în conmpaniei, cu stiluri de interfețe de utilizator care variau de la aspectul aplicației Mesaje din iOS la Designul Material pur.

Totuși, se știe că Apple creează foarte multe prototipuri și chiar dezvoltă (până la un anumit punct) produse și servicii pe care nu le va lansa vreodată. Așa că nu avem cum să spunem cu exactitate care este soarta proiectului iMessage pentru Android – nu știm nici măcar cât timp au fost testate prototipurile sau când a început acest proces.  Tot ce putem spune este că atât timp cât au fost create prototipuri, nu se poate exclude posibilitatea lansării unei aplicații iMessage pentru Android.

O aplicație Apple nouă pentru dispozitivele cu Android nu ar fi ceva ieșit din comun. Să nu uităm totuși că gigantul american are deja trei aplicații pe Magazin Google Play: Migrare la iOS, Apple Music și Beats Pill; dar și că Tim Cook, director general Apple, afirma nu demult că Apple Music a fost modul în care Apple a testat apele pe Android înainte de a lua decizia dacă să extindă sau nu și alte servicii pe această platformă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.