Sursă imagine: iMessageonAndroid

Într-un articol amplu în care a comentat WWDC 2016, jurnalistul IT Walt Mossberg a menționat motivul companiei Apple de a nu extinde disponibilitatea platformei de mesaje iMessage la platformele concurente, cum ar fi Android.

Mai exact, într-o discuție avută recent cu directorul Apple, jurnalistul a pus problema extinderii disponibilității iMessage la Android. Oficialul companiei americane a invocat două motive pentru care Apple nu va extinde cunoscuta și iubita platformă de mesaje la sistemul de operare concurent: are suficienți utilizatori și ajută la vânzarea dispozitivelor Apple.

Conform lui Mossberg:

Atunci când am întrebat un șef Apple de ce iMessage nu este extins și la alte platforme, acesta mi-a oferit două motive. În primul rând, el a spus că Apple consideră că baza de utilizatori cu un miliard de dispozitive active oferă un set de date suficient de mare pentru orice sistem de învățare artificială la care compania lucrează. În al doilea rând, având o platformă de mesaje care lucrează numai pe dispozitivele Apple va ajuta la vânzarea acestor dispozitive – raționamentul clasic (și de succes) al companiei de ani buni.

Săptămâna trecută apăruse pe Internet o informație neverificată cu privire la extinderea disponibilității iMessage la Android. Site-ul care a oferit acea informație spunea că Apple va anunța noua aplicație iMessage pentru sistemul de operare Google în cadrul WWDC 2016, un lucru care nu s-a întâmplat. În schimb, conferința de pe 13 iunie a adus numeroase schimbări majore și îmbunătățiri în platforma de mesaje a companiei Apple, iar din toamnă ar trebui să atragă mult mai mulți utilizatori.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.