Sursă imagine: iMessageonAndroid

Compania Apple urmează să anunțe la WWDC 2016, printre multe altele, extinderea disponibilității platformei de mesaje iMessage la utilizatorii de Android, mulțumită unei aplicații pe care o va lansa pe Magazin Google Play. Sau cel puțin asta susțin cei de la MacDailyNews, care citează surse ce cunosc planurile companiei din Cupertino.

Apple va anunța la WWDC lunea viitoare că mesajele text criptate iMessage sosesc la utilizatorii de Android, conform unei surse familiarizată cu gândirea companiei.

Apple este tot mai concentrată pe servicii, ceea ce presupuneextinderea anumitor căi deasupra platformelor proprii iOS și OS X, susține sursa.

Introducerea iMessage pe Android ar putea fi răspunsul oferit de către Apple celor de la Google, care la conferința I/O de anul acesta au anunțat lansarea unei aplicații de mesaje „Allo” atât pe platforma proprie, cât și pe iOS. Allo folosește numărul de telefon pentru a permite utilizatorilor să comunice între ei, având integrate caracteristici cum ar fi un asistent Google capabil să ofere sugestii proactive, baloane de mesaje redimensionabile, emoji, stickere, replici inteligente, mini-jocuri și un mod Incognito, cu criptare de la un capăt la celălalt.

Compania Apple a mai lansat până acum trei aplicații pentru Android, printre care se numără Apple Music, Migrare la iOS (ce ajută utilizatorii de Android să transfere datele de pe vechiul telefon pe iPhone) și Beats Pill. Totuși, șefi ai companiei din Cupertino au declarat anterior că aceste aplicații pe care le-au lansat au rolul de a vedea care este reacția utilizatorilor de Android, urmând ca pe viitor să lanseze și altele.

iMessage ar putea fi preferat de utilizatorii de Android care au mulți prieteni cu dispozitive iPhone, precum și de cei care doresc simplitate și siguranță. Totuși, dacă ar porta un serviciu atât de important în Android, Apple ar dezamăgi pe mulți dintre posesorii de iPhone, așa cum a făcut-o și atunci când a lansat Apple Music în Magazin Google Play.

Înainte de a încheia, trebuie menționat că site-ul care a venit cu această informație nu are un trecut cu multe predicții cu privire la produsele Apple nelansate, așa că se poate ca tot ceea ce spun ei să fie simple bănuieli, iar în realitate iMessage să nu sosească prea curând pe telefoanele cu Android.

- Reclamă -