Apple a anunțat vineri dimineață introducerea câtorva noi caracteristici și resurse pentru dezvoltatori, care ar trebui să îi ajute să își testeze, optimizeze și analizeze aplicațiile pentru iOS, watchOS și tvOS.

Platforma de testare beta TestFlight a companiei americane a fost actualizată oferind compatibilitate cu iOS 10, watchOS 3 și tvOS 10, astfel că dezvoltatorii vor putea începe de acum să testeze modul în care funcționează aplicații bazate pe noile SDK ale sistemelor de operare, cu frameworkuri integrate, cum ar fi SiriKit, MapKit sau CallKit. De asemenea, dezvoltatorii vor putea oferi utilizatorilor selectați acces la aceste versiuni beta ale aplicațiilor pentru a se asigura până în toamnă că ele funcționează așa cum trebuie.

În plus, noua versiune a aplicației TestFlight pentru iOS – ce a fost lansată luni, pe 13 iunie, mai aduce și caracteristici cum ar fi acțiune rapidă 3D Touch pentru toate aplicațiile, așa încât utilizatorii care le testează să poată oferi mai raipid feedback.

Separat de TestFlight, compania Apple a mai actualizat caracteristica analitice aplicație cu date despre impresiile App Store, ajutându-i astfel pe dezvoltatori să afle de câte ori pictograma aplicației lor a fost văzută în rezultatele căutărilor de pe App Store, în secțiunea RecomandateClasamente și pe pagina cu produse a magazinului virtual de aplicații.

Printre anunțurile pentru dezvoltatori făcute astăzi de Apple se mai numără și cel legat de introducerea unei noi pagini de asistență, care le arată creatorilor de aplicații cum să facă optimizări pentru căutarea pe App Store. Aceasta include sfaturi pentru alegerea corectă a cuvintelor cheie, a denumirii aplicației, a categoriilor App Store și nu numai.

Aplicațiile create pe noile SDK ale iOS 10, tvOS 10, watchOS 3 și macOS Sierra vor putea fi publicate pe App Store începând cu toamna acestui an.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.