Tema întunecată ar putea ajunge totuși în iOS 10

1
1021

Chiar dacă la WWDC 2016 a anunțat numeroase caracteristici noi și importante pe care le va aduce iOS 10 utilizatorilor de iPhone și iPad, Apple nu a vorbit nimic cu privire la introducerea unei mult-așteptate teme întunecate în versiunea majoră de anul acesta a sistemului de operare pentru mobil, chiar dacă o caracteristică similară a fost introdusă în tvOS 10.

Totuși, așa cum sugerau zvonurile de dinaintea prezentării iOS 10, Apple pare să lucreze la introducerea unei teme întunecate în sistemul de operare. Sau cel puțin asta ne sugerează o serie de capturi de ecran publicate pe Internet de către dezvoltatorul Andrew Wiik. După cum putem vedea mai sus, aceste imagini din iOS 10 (înregistrate cu ajutorul Xcode) ne arată că o temă întunecată se află în stadiul incipient de dezvoltare.

Interesant este că o temă întunecată a fost descoperită numai în aplicația Mesaje, dezvoltatorul spunând că „Apple a implementat caracteristica, dar ea nu este disponibilă încă pentru utilizatori”. Dar, așa cum menționează și alți utilizatori, iOS 10 beta 1 vine standard (numai) cu un fel de teme întunecate pentru multe dintre aplicațiile de sistem, inclusiv Safari, Ceas, iTunes și iBooks.

Dintre acestea, Ceas surprinde, întrucât, spre deosebire de celelalte aplicații (cum ar fi de exemplu, Safari care avea de ceva vreme o astfel de temă în modul privat, iTunes avea în unele pagini, iar iBooks are de ani buni o temă nocturnă ce se activează automat la sosirea serii), nu a avut niciodată o temă nocturnă. Dar, cu o excepție (iBooks), niciuna dintre aplicațiile cu teme nocturne din iOS 10 nu funcționează așa cum s-ar aștepta utilizatorii – nu activează și nici nu permit activarea temelor întunecate la sosirea serii (așa cum ar trebui și cum permite tema întunecată din macOS, de exemplu).

Așadar, nu este exclus (ținând cont mai ales de tema întunecată a tvOS) ca Apple să mulțumească utilizatorii de iOS și să introducă în toamnă o temă întunecată pe iPhone, iPad și iPod touch. Dar se poate, de asemenea, ca tema întunecată descoperită acum în aplicația Mesaje să fi existat de ceva vreme în iOS și să nu fi fost descoperită (să nu uităm totuși că speculațiile cu privire la introducerea unui astfel de mod au apărut numai în ultimele luni, după ce utilizatorii au văzut pagina web dedicată WWDC 2016 și aplicația WWDC actualizată).

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.