Universitatea Cambridge a acordat unor „indivizi distinși” titlul onorific – cunoscut ca fiind cel mai mare onor acordat de Universitate – în domenii precumi dreptul, afacerile și medicina. Una dintre cele șapte persoane premiate a fost vicepreședintele executiv Apple, Jony Ive, care a primit titlul de doctor în științe pentru „eleganța, puritatea și frumusețea” pe care a adus-o computerelor personale de când lucrează la compania americană.

Omul căruia îi este atribuită introducerea eleganței, a purității și frumuseții designului în computerele personale ca designer-șef al Apple a fost, de asemenea, onorat. Un titlu de doctor în știință i-a fost oferit lui Sir Johnatan Ive, Designer-șef la Apple, în semn de recunoaștere a impectului său asupra lumii sistemelor de calcul și accesibilizării tehnologiei prin design.

Cambridge nu este singura universitate de prestigiu care îi oferă lui Jony Ive un titlu onorific, Oxford intenționând să îi ofere un titlu similar designerului șef al companiei Apple săptămâna viitoare.  Ceremonia Universității Oxford va recunoaște zece personalități din domenii similare celor alese de Cambridge, inclusiv teologie, drept, economie și știință (cazul lui Ive).

La Oxford, Ive va fi numit „Doctor în Științe”, alături de neurobiologul Dr Cornelia Bargmann și fizicianul Mildred Dresselhaus. Titlurile onorifice vor fi acordate de Oxford, săptămâna viitoare, pe 22 iunie, la ceremonia anuală Encaenia a Universității.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.