TextGrabber este aplicația gratuită a săptămânii pentru iPhone și iPad

1
669

La sfârșitul unei săptămâni foarte aglomerate cu anunțurile din cadrul WWDC 2016, Apple a actualizat pagina Recomandări de pe App Store cu scopul de a anunța cele mai bune aplicații și jocuri noi și actualizate pe care noi le putem descărca în acest moment. Această actualizare vine, ca de obicei, cu o nouă aplicație promovată ca fiind Aplicația Săptămânii, iar după mai multe săptămâni în care ne-a adus doar jocuri, de la cele adresate celor mai mici copilași la cele de logică, Apple a decis să ne ofere acum, gratis, o aplicație utilitară.

Este vorba despre TextGrabber + Translator, o aplicație capabilă să scaneze, transcrie, traducă și salveze simplu și rapid texte selectate de tine sau coduri QR de pe orice material printat (inclusiv facturi, documente de călătorie, notițe, articole din reviste și ziare, fragmente din cărți, manuale de utilizare, rețete culinare, șamd).

Folosind tehnologia OCR, aplicația îți poate transcrie textele (dintr-una dintre cele peste 60 de limbi cunoscute, inclusiv limba română) de pe materialele printate sau din codurile QR către care îndrepți camere dispozitivului iOS. Astfel, tu le vei putea copia și lipi unde dorești, edita, asculta prin VoiceOver și chiar partaja prin mesaj, e-mail, rețelele sociale sau alte aplicații, cum ar fi Notițe, de exemplu. De asemenea TextGrabber are și funcționalitatea de traducere din și în peste 90 de limbi (inclusiv limba română), dar ea poate fi activată numai dacă o cumperi cu 3,99 €.

Practic vorbim despre o aplicație pe care merită să o descarci dacă trebuie să transcrii ceva dintr-o carte sau dintr-o altă sursă (tipărită) și nu dacă ai nevoie de traducerea (inclusiv a unui text tipărit), întrucât Google Traducere oferă o funcționalitate similară și este gratis.

TextGrabber pentru iPhone și iPad este disponibilă pe App Store în format universal, putând fi descărcată pe toate dispozitivele cu iOS 8.0 și ulterior. Dimensiunea aplicației este de 81 MB.

  • TextGrabber pentru iPhone și iPad – Gratis (redus de la 4,99 €)* – Cumpără acum

*Notă: Promoția este valabilă până vinerea viitoare, 24 iunie.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.