Rătăcirea obiectelor… Unora ni se întâmplă mai des. Altora mai rar. Dar, trebuie să recunoaștem, cu toții am pierdut ceva la un moment dat. Fie că este vorba despre cheile de acasă, cele de la birou, cheia de la mașină, o geantă sau chiar telefonul mobil, nu este mare lucru să le rătăcești. Mult mai greu este să le găsești și recuperezi.

Și fiindcă suntem oameni și mintea ne poate sta uneori în zece locuri, numai la chei, genți sau telefoane, nu, nu ne putem certa și supăra pe noi înșine sau pe uitucii de lângă noi la nesfârșit. Mai ales într-o lume în care tehnologia ne oferă atât de multe soluții la multele probleme cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi. Pentru că soluții inclusiv pentru găsirea obiectelor pierdute există.

Grație telefoanelor inteligente precum iPhone și apariției tehnologiei Bluetooth Low-Energy, pe piață au apărut numeroase dispozitive de localizare a lucrurilor valoroase, toate acestea promițând să îți răspundă instantaneu la orice întrebare de genul „Unde mi-am pus cheile?” De la Tile la Chipolo, pe piață sunt foarte multe astfel de gadgeturi, iar utilitatea lor nu poate fi contestată de foarte multă lume.

Eu unul am avut ocazia de a testa un astfel de gadget pentru a-i proba utilitatea. Conceput de o echipă finlandeză și realizat mulțumită unei campanii de strângere de fonduri de pe Indiegogo, BiiSafe Buddy este un dispozitiv de urmărire a diferitor obiecte prin Bluetooth cu funcție de partajare a localizării orientată către familii.

Review BiiSafe Buddy

Timp de câteva zile am folosit BiiSafe Buddy și vă invit în cele ce urmează să vedem împreună de ce sunt convins că îl voi mai folosi ceva vreme de-acum încolo și chiar intenționez să mai cumpăr câteva.

SONY DSC

BiiSafe Buddy Design

Chiar contează? Cam da… Fiindcă este vorba despre un dispozitiv pe care îl pui pe legătură poate nu doar cu niște chei banale, ci și cu cheia de la mașină sau pe care îl vei atașa unei genți sau unui rucsac elegant, vei dori ca el să arate măcar decent. Iar despre BiiSafe Buddy am putea spune că arată destul de bine și este destul de discret, indiferent de locul unde l-ai pune.

Construcția acestui gadget rotund este surprinzător de bună și plăcută la atingere, mai ales mulțumită inelului și a feței din plastic cauciucat. Aceste materiale îți oferă o priză destul de bună (rare sunt situațiile în care îți va aluneca din mână, în ciuda dimensiunilor reduse), însă cauciucul atrage destul de mult praful, așa că dacă îl ții într-o poșetă sau în buzunar, așteaptă-te să găsești pe el câteva scame.

Inelul care înconjoară acest buddy este realizat, potrivit producătorilor, din oțel inoxidabil, la fel ca și învelitoarea bateriei. Iar dacă cu acea învelitoare nu am avut nicio problemă, cu inelul am avut și am fost foarte surprins să văd că a apărut o zgârietură chiar vizibilă pe suprafața lui (practic vopseaua s-a îndepărtat pe o porțiune de câțiva mm – nimic grav, dar nu mă așteptam să fie atât de sensibil, mai ales că nu l-am scăpat pe jos). Între acest inel și gadgetul propriu-zis există două spații care îți permit să pui Buddy-ul pe legătura cheilor sau să îl atașezi de o poșetă/geantă folosind un inel (precum cel inclus în pachet).

Aproape toate suprafața gadgetului este ocupată de un buton pe marginile căruia se află câteva LED-uri care se aprind în roșu sau verde, atunci când cauți dispozitivul, atunci când apeși butonul și nu numai. El nu se apasă foarte ușor și nu face nici clic, așa că îți trebuie puțină forță ca el să îți recunoască apăsarea. Pe de-o parte asta este bine, întrucât nu îl vei apăsa accidental prea des, dar pe de altă parte asta îți va aduce dureri la degete uneori.

Materialele din care BiiSafe Buddy este realizat sunt, per total, de bună calitate, îți oferă o priză bună asupra dispozitivului și sunt plăcute la atingere. Dar poate la fel de important este și că ele sunt extrem de rezistente. Chiar dacă nu m-am încumetat să încerc să văd cât de mult rezistă Buddy-ul meu, videoclipul încoporat mai jos demonstrează că el va rezista și dacă treci cu mașina în el sau dacă îl scapi de pe trambulină în piscină. Nu vă recomand să faceți la fel, ci doar să urmăriți imaginile de mai jos pentru a vă face o idee cu privire la rezistența dispozitivului (referitor la rezistența la apă, dezvoltatorii BiiSafe Buddy susțin că acesta este rezistent la „bălăceală” în viața de zi cu zi, deci nu se va strica dacă va sta sub duș, în chiuvetă cât te speli pe mâini sau în ploaie, dar se va defecta cel mai probabil dacă îl vei lua la înot, scufundări sau dacă îl vei spăla cu apă).

Deci, arată bine și este rezistent. Dar ar mai fi ceva de spus. Buddy-ul este foarte compact. Având dimensiuni (diametrul de 37mm) biisafe-buddy-palmasimilare cu cele ale unui săpun de baie dintr-un hotel oarecare (deci cam cât o monedă de 50 bani pe steroizi), formă rotundă și o grosime acceptabilă, gadgetul poate fi pus pe legătura de la chei, fără a-l simți în buzunar (mai ales dacă, la fel ca și mine, ai pe legătură deja o telecomandă, cum ar fi cea de la mașină sau sistemul de pază). Masa lui este și ea aproape neglijabilă (21 grame), iar dacă ai vreo 2-3 sau chiar mai multe chei, nici nu vei simți că ai pus ceva în plus pe legătură.

biisafe-buddy-cutieIar dacă ești interesat și de conținutul cutiei, trebuie să știi că aici vei găsi BiiSafe Buddy-ul cu bateria instalată, un deschizător pentru capacul ce protejează bateria (de care vei avea nevoie destul de rar, întrucât autonomia bateriei este de 3-18 luni), un inel pentru chei, ghidul de inițializare rapidă și instrucțiunile pentru folosirea în siguranță a acestui dispozitiv. Evident, din cutie este foarte important să păstrezi acel deschizător pentru capacul bateriei, deoarece va fi absolut necesar atunci când va trebui să înlocuiești bateria CR2032 a Buddy-ului cu una identică.

BiiSafe Buddy Inițializare

Procesul de configurare a BiiSafe Buddy este destul de simplu și direct.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să descarci aplicația însoțitoare pe dispozitivul tău iPhone 4s sau mai recent (link direct) sau pe telefonul cu Android (link direct). Despre versiunea pentru iPhone a acestei aplicații (pentru că doar pe ea am testat-o), aș putea spune că ar mai avea nevoie de puțin lucru, nu doar la capitolul intuitivitate, ci și la capitolul compatibilitate cu cele mai recente modele (nu este optimizată nici măcar pentru afișajele Retina HD).biisafe-buddy-review

După instalarea aplicației, va trebui să îți creezi un cont de utilizare. Acesta va fi contul tău personal și nu va putea fi partajat cu alți utilizatori (dacă, de exemplu, îți dorești să folosești în familie sau în cercul de prieteni Buddy-ul). Crearea contului se face simplu: trebuie doar să introduci o adresă de e-mail (nu uita să o verifici dând clic pe linkul primit prin e-mail după crearea contului!), o parolă și un nume de utilizator.

Odată ce ai cercul configurat, tot ce va trebui să faci este să asociezi și să confugurezi fiecare BiiSafe Buddy pe care îl ai prin atingerea pictogramei de adăugare a unui buddy nou (semnul plus) din meniul principal al aplicației și apoi să apeși cu o oarecare fermitate pe Buddy până când aplicația îl listează ca asociat. În cazul în care vrei să folosești mai multe Buddy-uri, trebuie să ții cont de faptul că la ora actuală pot fi atașate până la 20 de astfel de dispozitive unui singur iPhone. Fiecare dintre gadgeturile asociate în aplicație pot fi configurate mai apoi individual, BiiSafe permițându-ți să schimbi inclusiv numele lor și pictogramele afișate în meniul principal (în cazul unității testate de mine acest lucru nu a fost posibil), pentru a le identifica mai rapid și simplu. Prin interfața aplicației vei mai găsi câteva setări cu care te poți juca pentru a configura gadgeturile conectate așa cum îți dorești și a le personaliza funcționarea la acționarea butonului.

Un lucru foarte important pe care ți-l recomand să îl faci este să configurezi un cerc. Acesta este acel grup de persoane (membri din familie sau prieteni) care va primi acces la funcționalitatea de localizare a fiecărui buddy conectat și va primit alerte de la dispozitivele asociate. Crearea unui cerc se face din meniul Circles al aplicației și nu presupune decât introducerea unui nume pentru acel cerc (de exemplu „Acasă”) și, eventual, a unei poze reprezentative. Odată configurate acestea, vei putea începe să inviți persoanele pe care dorești să le incluzi în acest cerc. Reține că acestea trebuie întâi să își instaleze pe dispozitivele iPhone sau Android compatibile aplicația BiiSafe Buddy și să își creeze, la fel ca și tine, un cont, apoi să răspundă invitației (ar fi bine să se asigure fiecare că acel comutator din dreptul cercului este pe verde și nu pe roșu). Recomand crearea cercurilor nu doar pentru familie și grupul de prieteni (eventual) – vom vedea mai jos de ce – ci și dacă ești singurul care vei folosi Buddy-ul. De ce? Din cauza aplicației. În testele mele am observat că aplicația nu trimitea notificări la acționarea butonului și nici nu marca pe hartă poziția de la care s-a făcut „check-in” cu Buddy-ul până când nu am activat un cerc. Brusc, aceste funcționalități au apărut după.biisafe-invitatie

Notă: În cazul în care dorești să folosești în familie unul sau mai multe Buddy-uri, îți recomand să le asociezi pe toate pe fiecare dispozitiv, dacă nu atribui un anumit Buddy cuiva. Asta pentru a putea ca oricine să trimită localizarea unuia dintre Buddy-urile conectate sau să îl caute (reține totuși că un Buddy nu poate fi controlat la un moment dat decât de un singur dispozitiv – acesta fiind, de regulă, cel din raza lui de acțiune). În cazul în care vei dărui câte un Buddy celor mici pentru a-ți trimite localizarea lor la nevoie, atunci ar fi mai bine să asociezi cu dispozitivele lor doar acel Buddy, astfel încât să îți fie mai simplu să determini, direct din notificări, cine a apăsat pe buton.biisafe-buddy-localizare

BiiSafe Buddy Funcționare

După ce ai configurat dispozitivul, vei putea începe să îl folosești. Modul de operare a lui este destul de simplu și direct, chiar dacă interfața aplicației pentru iPhone are unele probleme (după cum menționam și ceva mai sus).

În cazul în care folosești acest gadget pentru a-ți localiza obiecte pierdute (cum ar fi cheile, gențile, un stick USB, etc., cu condiția, evident, ca acestea să fi avut înainte de a le rătăci atașat un Buddy), lucrurile nu sunt prea complicate. Odată ce atingi, din meniul principal al aplicației, numele dispozitivului pe care îl cauți, poți să începi căutarea lui prin acționarea butonului „Find Buddy / Găsire Buddy”. Acesta va afișa pe iPhone o interfață de tip „radar” (care în trecut îți arăta dacă te aproprii sau nu de dispozitiv, dar acum nu mai arată, din motive care-mi scapă), iar Buddy-ul va reda semnale sonore și vizuale până în momentul în care vei atinge butonul „Stop” în aplicație. Dacă nu reușești să auzi sau să zărești gadgetul (se prea poate, pentru că sonorul și LED-urile nu au o intensitate foarte mare), poți să intri în cercul din care face parte acel Buddy, să atingi „Logs/Jurnale” și să atingi unde apare ultimul check-in sau ultima deconectare pentru a vedea locația pe hartă. Aceste informații s-ar putea totuși să fie irelevante la un moment dat sau în anumite situații (cum ar fi acelea în care geanta/poșeta ți-a fost furată) și tu să descoperi că, dacă nu mai ești în raza de acțiune de 50m a Buddy-ului, este imposibil să îl mai găsești.

Notă: Referitor la furt, am observat un lucru strașnic și nu știu dacă să îl critic sau aplaud. Mai precis, dacă cineva îți fură Buddy-ul (cu lucrurile la care era atașat), îl poate atașa pe orice dispozitiv dorește, fără să întâmpine vreo problemă – întrucât el nu este protejat de niciun cod de securitate. Totuși, atunci când el este conectat, fie și de pe un alt cont, ultima locație a lui va putea fi văzută și de pe dispozitivele la care fusese conectat anterior (deci de către proprietar), iar asta ar putea ajuta la identificarea hoțului. Nu am testat mult mai amănunțit problema, dar nu exclud ca, dacă ar fi posibilă, o resetare a lui să ducă la imposibilitatea de a mai vedea locația de pe dispozitivele la care a fost conectat anterior. Este acesta un motiv de teamă? Nu prea, deoarece consider că foarte mulți nu știu de existența acestui produs și cum se folosește, așa că dacă ar fi să îți fie furat și să dispară din raza de acțiune, probabil că el va sfârși aruncat pe undeva sau vândut în târg la o sumă derizorie.

biisafe-buddy-alertaLocalizarea obiectelor pierdute nu este totul. Butonul de pe Buddy poate fi personalizat așa încât acționarea lui să îți partajeze localizarea sau să te ajute să îți găsești telefonul. Personalizarea se face din meniul „More/Mai mult” al gadgetului selectat din aplicație, iar în funcție de selecție:

  • Vei partaja localizarea ta cu toți cei din cerc la apăsarea scurtă a butonului (situație în care LED-urile se vor aprinde scurt). Această opțiune este foarte bună în familie, deoarece le permite copiilor să își anunțe rapid părinții unde se află, dar și într-un grup de prieteni, atunci când dorești să organizezi o petrecere și vrei să le spui tuturor unde să vină. Utilizatorii de iPhone probabil că sunt familiarizați cu așa ceva și nu au nevoie de un dispozitiv special pentru partajarea localizării, întrucât există de ani buni aplicația Apple „Găsire amici” care face exact același lucru (ba chiar permite localizarea în orice moment a tuturor persoanelor adăugate). Totuși, spre deosebire de BiiSafe Buddy, Găsire amici nu oferă opțiunea de alertare. Aceasta se activează alerta-buddy-biisafetot din panoul cu setări individuale al Buddy-ului și este foarte utilă deoarece la o apăsare mai lungă a butonului (ce depășește 2-3 secunde), va fi trimisă o notificare cu sunet lung pe toate dispozitivele, iar insigna de pe hartă va apărea cu roșu, pentru a marca alerta de securitate și a-i alarma pe toți când ceva nu este în regulă (foarte util pentru părinți!). În testele mele am sesizat că livrarea notificărilor se face cu întârziere sau nu se face până la accesarea aplicației, atunci când butonul este apăsat scurt, dar și că ea se face numaidecât, pe toate dispozitivele, atunci când butonul a fost apăsat lung (deci este vorba despre o alertă).
  • Vei căuta telefonul la care este conectat Buddy-ul. Similar Găsire iPhone, Buddy-ul este capabil să facă iPhone-ul să sune atunci când îl rătăcești, dar doar pentru foarte puțin timp (și cu sonor nu foarte puternic). Dacă nu îl folosești în familie, aceasta s-ar putea să fie opțiunea aleasă de tine și consider că este bine să o activezi mai ales dacă îți rătăcești mai mereu telefonul. Bine de știut este că Buddy-ul poate să fie setat și ca la apăsarea scurtă să trimită semnale pe iPhone pentru localizare, iar la apăsarea lungă să trimită o alertă de securitate, despre care am vorbit mai în detaliu anterior.

Ceea ce mă dezamăgește puțin este că, cel puțin din versiunea aplicației pe care eu o am instalată, nu pot personaliza mesajele trimise la partajarea localizării (în funcție de dispozitiv, de exemplu) și că notificările nu sunt livrate imediat pe toate dispozitivele. Nu știu exact de ce personalizarea mesajelor era posibilă anterior și acum nu mai este și nici de ce notificările (cu excepția alertelor) sunt livrate cu întârziere, dar ambele probleme sunt remediabile.

Poate la fel de remediabilă este și problema alarmelor. Aparent, nu este foarte dificil să le activezi din greșeală – dacă, să spunem, vrei să activezi alarma, este lumină puternică, și nu știi dacă butonul s-a apăsat sau nu, ori dacă stai pe Buddy și activezi butonul cu masa ta. De aceea, într-un grup trebuie să te aștepți la multe alarme false. Și pentru că BiiSafe că ar fi putut implementa acțiunea care conduce la alertare într-o modalitate mai diferită de cea care conduce la partajarea localizării, Buddy-ul primește un minus la acest capitol.

Separat de localizarea obiectelor și partajarea localizării, Buddy-ul mai vine cu o caracteristică de notificare la depărtare și apropriere ce, în funcție de preferințe, poate fi activată/dezactivată din Setări. Odată activată, ea va face ca gadgetul să te anunțe atunci când tu și telefonul tău mobil sunteți la o distanță mai mare de 50m de Buddy-ul conectat sau când ați intrat din nou în raza sa de acțiune. Nu găsesc această caracteristică a fi extraordinar de folositoare, întrucât 50m este o distanță destul de mare, deci s-ar putea ca notificarea să vină prea târziu dacă ai ieșit pe ușă afară din casă și ți-ai uitat cheile înăuntru. Utilitatea ei ar fi mult mai mare dacă utilizatorii ar putea să definească raza de alertare la conectare/deconectare în funcție de dimensiunile casei și nu doar. 50m este destul de mult chiar și dacă ne gândim că îți scapi cheile pe stradă în timp ce alergi sau dacă îți uiți poșeta/geanta în autobuz, parc, un magazin, etc.biisafe-buddy-app

Funcționalitățile BiiSafe Buddy nu se opresc la ce am enunțat mai sus, fiindcă el mai are câteva surprize în „joben”. Una dintre acestea este termometrul inclus. Nu știu câți de mulți îl vor considera util, dar, cine știe, poate sunt persoane care vor să știe câte grade sunt în buzunarul unde își țin cheile sau în poșetă. De asemenea, dispozitivul mai are o funcție de detectare a mișcării pentru atenționare atunci când un articol a fost scăpat de la o anumită înălțime (de exemplu, atunci când scapi cheile din buzunar). Totuși, eu unul nu am găsit nici temperatura și nici funcția de mișcare în interiorul aplicației, deși ele continuă să fie promovate în materialele promoționale, inclusiv în documentele din cutie. O altă funcție pe care am descoperit-o însă este cea de notificare la primirea mesajelor. Aceasta îți permite să activezi emiterea unui sunet către Buddy de fiecare dată când primești un mesaj, astfel încât dacă nu auzi telefonul, măcar să auzi acest mic dispozitiv.

BiiSafe Buddy Intimitate

Poate că pe puțini îi interesează, dar asta nu îl face un subiect mai puțin important. Protecția și confidențialitatea datelor pare a fi un subiect tabu pentru dezvoltatorii BiiSafe Buddy, care nu menționează mai nimic niciunde cu privire la ce se întâmplă cu datele tale și cum sunt păstrate ele.

Având în vedere că vorbim despre un gadget de urmărire și partajare a localizării, prin acordarea de acces la serviciile de localizare ale telefonului nostru îi oferim posibilitatea de a ști mereu unde suntem noi și cei dragi nouă. Iar dacă ar ști doar dispozitivul pe care noi îl avem și datele nu ar ajunge pe servere externe la care terți sau chiar BiiSafe să aibă acces, ar fi foarte bine. Dar nu știm și nu este deloc exclusă această ipoteză.

După părerea mea este puțin suspicios că nu se vorbește în materialele de prezentare a BiiSafe Buddy despre intimitate și confidențialitatea datelor, un capitol care ar trebui să fie tratat cu maximă seriozitate la orice dispozitiv bazat pe localizare. Asta ar putea să nu conteze pentru tine și dacă acesta este cazul, îți respect decizia. Dar eu unul consider că toți consumatorii au tot dreptul să fie mai bine informați cu privire la ce se întâmplă cu datele lor și ale apropriaților lor. Pentru că nu este plăcut să știi că cineva te urmărește pe tine, pe copiii tăi sau pe alte persoane apropriate ție.biisafe-buddy-pret

BiiSafe Buddy Preț

Acum s-ar putea să vă întrebați cât poate să coste un dispozitiv atât de mic? Poate mai mult decât vă așteptați. De ce? Pentru că tehnologia costă și nu este chiar atât de simplu să introduci atât de multe lucruri într-un pachet atât de mic.

La noi, un BiiSafe Buddy poate fi cumpărat acum la 149,99 lei, prețul său fiind redus de la 179,99 lei.

Merită acești bani? Dacă nu te-am convins deja, te invit să citești concluziile.biisafe-buddy-concluzii geanta

Review BiiSafe Buddy Concluzii

Dacă ești acel gen de persoană care uită de la mână pân’ la gură sau care este într-atât de ocupată încât ultimul gând îi este unde a lăsat anumite obiecte, atunci BiiSafe Buddy este un ajutor de care ai nevoie. Deși casa sau strada pot fi un pic prea zgomotoase pentru a auzi sunetele produse de micul gadget, el îți oferă în cele din urmă o șansă în plus să îți găsești, într-un timp rezonabil, cheile, o geantă, un stick cu date importante și alte obiecte la care ții mult și pe care le-ai pierdut probabil prin grămada cu rufe murdare, printre pernele de pe canapea, pe aleea din parc în timp ce alergai, printre scaunele de la mașină sau cine mai știe pe unde.

Caracteristica de găsire a telefonului este și ea utilă mai ales dacă nu ai iPhone sau nu ai un dispozitiv capabil să se conecteze la aplicația Găsire iPhone. Cel puțin la fel de utilă este pentru mulți utilizatori și caracteristica de partajare a localizării. Și mă refer în special la familii. Familiile cu copii – de la cei ce abia merg la grădiniță și până la adolescenți. Pentru acestea un astfel de dispozitiv poate fi salvator, mai ales dacă părinții reușesc să explice celor mici utilitatea acestui accesoriu și să îi instruiască să îl folosească nu doar atunci când așteaptă să îi ia cineva de la școală sau de la o aniversare, ci și (mai ales) atunci când este o urgență – în orice situație acest dispozitiv poate fi mult mai simplu de folosit decât un telefon pentru a alerta pe cineva apropriat.

Personal, sunt surprins de cât de multe caracteristici au putut fi incluse într-un gadget care până la urmă a fost conceput ca și un dispozitiv de urmărire a obiectelor (mai ales chei și genți). Dar parcă sunt totuși prea multe. Parcă dezvoltatorul a inclus atât de multe funcții și nu știe nici el cu ce să ne convingă ca să îi cumpărăm produsul (deși pare-se că a mai redus din ele prin „îngroparea”, printre altele, a termostatului și a caracteristicii de urmărire a activității). Dar tot au rămas destul de multe funcții și o aplicație la care mai trebuie lucrat destul de mult pentru a funcționa așa cum ar trebui și ne-am aștepta. Și nu în ultimul rând: au rămas și niște îngrijorări cu privire la confidențialitatea datelor și securitatea acestui dispozitiv (totuși, vorbim despre o aplicație și un dispozitiv care îți urmărește constant localizarea și ar fi fost bine măcar să fi fost clarificate aspectele ce țin de intimitatea utilizatorilor).

Deși nu este perfect, pe mine BiiSafe Buddy m-a convins de utilitatea sa la localizarea obiectelor. Și chiar în situații de urgență pentru a-i alerta pe cei dragi (deși parcă tot Apple Watch-ul mi-ar fi mai la îndemână în astfel de cazuri). Nu l-aș folosi neapărat în familie din cauza lacunelor pe care le are aplicația pentru iOS și a faptului că Găsire amici funcționează foarte bine și, foarte posibil, este și mai sigură. Dar ca să îți permiți luxul acesta, trebuie să trăiești într-o familie în care toată lumea are iPhone și/sau iPad. Altminteri, BiiSafe Buddy este un compromis bun și plin de funcții „bonus”.

Prin urmare, eu unul voi continua să îl țin pe legătura de la chei multă vreme de acum înainte și iau în considerare achiziționarea încă a unui astfel de dispozitiv inteligent doar pentru a nu-l da jos pe acesta de pe chei de fiecare dată când călătoresc și am rucsac la mine. Dar pentru asta ar trebui ca dezvoltatorii să mă convingă măcar prin îmbunătățirea aplicației pentru iPhone.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.