John Gruber de la Daring Fireball a realizat mai multe teste în care ne arată cât de rapide sunt noile cipuri Apple A10 Fusion din iPhone 7 și iPhone 7 Plus comparativ nu doar cu cele pe care le găsim în telefoanele concurente, ci și cu procesoarele din toate modelele de MacBook Air lansate până acum.

Gruber a comparat rezultatele obținute de iPhone 7 și iPhone 7 Plus în testul CPU realizat cu binecunoscuta aplicație Geekbench cu cele obținute de telefoane de top cu Android, printre care se numără și Samsung Galaxy S7 și explozivul Note 7. Rezultatul nu surprinde. Cele mai noi iPhone-uri le surclasează pe toate (în ciuda faptului că, se știe deja, producătorii de telefoane cu Android tind să cam fure la acest test).

iphone-7-geekbench-scores

Scorul obținut de A10 Fusion din iPhone 7 și iPhone 7 Plus pe un singur nucleu (cel care contează cel mai mult) este uimitor: 3.450 puncte. În același test, Samsung Galaxy S7, Note 7, S7 Edge, Huawei P9 și OnePlus 3 ating scoruri de până la 1.806 puncte. Diferențele nu mai sunt atât de mari atunci când sunt puse la bătaie toate nucleele, însă iPhone 7 și iPhone 7 Plus cu al lor dual-core (mai au două nuclee pe lângă, dar acelea sunt cu putere mică și nu intră în acest test) reușește să obțină un scor total de 5.630 puncte, care este mai mare decât maximul de 5.228 puncte înregistrat de Galaxy Note 7.

Și pentru că telefoanele concurente au ajuns să fie prea puțin pentru iPhone, Gruber a mers mai departe și a comparat rezultatele înregistrate de iPhone 7 și iPhone 7 Plus în Geekbench cu cele înregistrate de MacBook Air, descoperind astfel că cele mai noi telefoane sunt mai rapide decât toate modelele de MacBook de până acum – cu o mică excepție, MacBook Air 2015 cu procesor Intel Core i7 care, în testul pe multi nuclee, a obținut un scor de 5650 puncte, mai mare cu 20 de puncte decât iPhone. În testul pe nucleu, scorul înregistrat de iPhone 7 și al său A10 Fusion este însă mai mare decât cel înregistrat de procesoarele Intel Core din cele mai recente modele de MacBook Air, iar acest lucru este impresionant de-a dreptul.

Desigur, rezultatele din aceste teste nu relevă faptul că iPhone 7 va realiza sarcinile pe care le poate realiza un MacBook. Sau că în viața de zi cu zi va fi măcar la fel de rapid precum un MacBook Air în sarcini mai complexe. Dar la sarcinile simple îl va depăși cu mult.

În ceea ce privește competiția, cel mai interesant de privit vor fi testele care vor compara iPhone 7 și iPhone 7 Plus cu telefoanele Android de top în utilizarea zilnică. Pentru că, să nu uităm, deși are un scor mai mic în Geekbench, iPhone 6s a surclasat Galaxy Note 7 într-un astfel de test.

iPhone 7 și iPhone 7 Plus au un chipset Apple A10 Fusion de ultimă generație, cu patru nuclee (două cu putere mare, tactate la 2,45 GHz și două cu putere mică), 2GB, respectiv 3GB de RAM și sunt cele mai rapide dispozitive iOS lansate de Apple vreodată.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.