Știm că nu este deloc corect ca două telefoane din generații diferite să fie comparate. Dar nu și dacă este vorba despre iPhone care, deloc surprinzător, nu doar că nu se face de rușine în fața celor mai recente telefoane de top cu Android, dar le dă și puțină clasă.

Cea mai recentă „victimă” este Samsung Galaxy Note 7. Introdus luna aceasta de Samsung, cel mai nou telefon de top al gigantului sud-coreean are un procesor quad-core pe 64 de biți, Qualcomm Snapdragon 820, 4 GB de RAM, și multe alte nimicuri ce nu contează prea mult în utilizarea de zi cu zi. Iar dacă ne uităm pe lista de specificații, cu ușurință acest nou model de Note ar trebui să depășească un iPhone 6s cu al său procesor dual-core Apple A9 și cei 2 GB de RAM. Ar trebui…

În realitate, un test care pune unul lângă celălalt ambele telefoane și le solicită nimic altceva decât să acceseze o succesiune de aplicații, simulând utilizarea din viața de zi cu zi, ne arată cât de importantă este buna gestionare a resurselor hardware de către software. Mai importantă decât faptul că Samsung Galaxy Note 7 are unele dintre cele mai bune componente hardware în momentul de față, dar și decât faptul că este mai recent cu un an decât iPhone 6s.

În videoclipul de mai sus veți vedea un test compus din două runde, în care fiecare dintre cele două telefoane trebuie să deschidă aceleași 14 aplicații și să efectueze, în unele dintre ele, câteva sarcini (cum ar fi, randarea unui clip video), apoi să le redeschidă în cât mai scurt timp posibil. În prima rundă, cele 14 aplicații au fost deschise de iPhone 6s într-un minut și 21 de secunde, iar aceleași aplicații (și aceleași sarcini îndeplinite în câteva dintre ele) au fost deschise de Galaxy Note 7 în 2 minute și patru secunde. În cea de-a doua rundă, iPhone 6s a reușit să redeschidă, fără să mai încarce din nou, aplicațiile, finalizând testul cu un timp total de un minut și 51 de secunde. Galaxy Note 7 a finalizat testul cu mari probleme, la aproape un minut distanță de iPhone. Cât se poate de interesant este că iPhone 6s a reușit să deschidă toate aplicațiile, să realizeze sarcinile și să le redeschidă într-un timp mai bun decât cel obținut de Galaxy Note 7 în prima rundă.

Acesta este doar unul dintre testele care arată cât de importantă este buna integrare a hardware-ului cu software-ul, un capitol la care iPhone a excelat mereu în fața telefoanelor cu Android și care contează pentru toți utilizatorii.

Iar dacă aveți ceva de contestat la testul de mai sus, atunci ar trebui să citiți acest articol în care cei de la XDA ne prezintă rezultatele unui test foarte detaliat în urma căruia au ajuns la concluzia că Samsung Galaxy „oferă în continuare performanțe rușinoase în lumea reală”. Aceștia au comparat rezultatele obținute de cel mai nou Galaxy Note cu cele înregistrate de OnePlus 3, HTC 10 și alte telefoane cu Android, iar cifrele vorbesc de la sine.

Și cum iPhone 6s face de rușine Samsung Galaxy Note 7 deși are hardware vechi de un an, mare îmi este curiozitatea să văd cât de mult va gâfâi Samsung-ul în comparație cu iPhone 7 (Plus). Până la urmă, trebuiesc comparate telefoanele lansate în același an, apoi să râdem aiurea de iPhone 7 că nu va avea jack pentru căști, nu Samsung?

- Reclamă -