Apple se pregătește să elimine jackul de caști și din MacBook

0
409

De câteva săptămâni compania Apple derulează un sondaj de opinie în care îi întreabă pe utilizatori cât de mulțumiți sunt de caracteristicile MacBook Pro și cât de mult folosesc unele porturi. O întrebare care a atras atenția celor întrebați este: „Folosești vreodată portul de căști din MacBook-ul tău cu afișaj Retina?”

Foarte mulți utilizatori au postat pe Twitter și diferite forumuri capturi de ecran cu întrebarea din sondajul de opinie pe care o puteți vedea în imaginea de mai sus și care ne arată în mod cât se poate de vădit că Apple ia serios în calcul eliminarea jackului de căști din viitoarele modele de MacBook Pro.

Faptul că Apple vrea să scoată jackul din MacBook nu ar trebui să fie o surpriză prea mare pentru noi, în condițiile în care compania americană l-a eliminat deja din iPhone odată cu lansarea noilor iPhone 7 și iPhone 7 Plus, lucru care a generat un val destul de mare de nemulțumiri din partea potențialilor clienți. Un val similar de nemulțumiri ar putea apărea și dacă jackul va dispărea din MacBook Pro, chiar dacă pe laptop nu este într-atât de important sau folosit ca și pe dispozitivele mobile.

Separat de jack, compania americană îi mai întreabă pe utilizatorii de MacBook Pro Retina cât de mulțumiți sunt de autonomia bateriei și de prezența altor porturi, cum ar fi, inclusiv, slotul de carduri SD. O altă întrebare interesantă și care ar putea sugera inclusiv eliminarea slotului de carduri SD este: „Cum vă încărcați pozele de pe o cameră digitală sau din telefon pe MacBook Pro cu afișaj Retina?”

Deocamdată nu se știe de ce Apple a inițiat acest sondaj de opinie abia acum, când ne este foarte clar tuturor că un model complet nou de MacBook Pro este gata de lansare și că, dacă era reală acea carcasă din aluminiu apărută săptămânile trecute pe Internet, el va avea patru porturi USB-C și un port de căști. Practic, Apple a decis deja să elimine din MacBook Pro 2016 slotul SD, portul HDMI, porturile USB-A și conectorul MagSafe (folosit anterior la alimentare), dar nu și jackul.

Așadar, deși ia în calcul eliminarea jackului, aceasta nu se va produce pe modelele 2016 de MacBook Pro ci poate abia pe cele de la anul. Eliminarea s-ar putea produce și pe celelalte modele de laptopuri Apple: MacBook Air și MacBook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.