MacBook Pro 2016 va avea buton de pornire cu Touch ID integrat

0
673

Analistul american Ming-Chi Kuo a fost primul care, încă din mai, a spus că viitoarea generație de MacBook Pro va veni cu o „bară tactilă” OLED deasupra tastaturii și cu un senzor de scanare a amprentelor Touch ID. Iar dacă teoria cum că noul laptop pentru utilizatorii „profi” va avea un afișaj tactil a fost confirmată de o matriță căreia îi lipsea al șaselea rând de taste, cea privind senzorul de identificare a amprentei nu a fost confirmată și nici nu știm unde va fi ascuns el. De fapt, nu știam până astăzi.

Citând surse care le-ar mai fi furnizat în trecut informații veridice cu privire la unele produse nelansate ale companiei Apple, bloggerii de la 9to5Mac susțin că Touch ID va fi integrat în butonul de pornire al noii generații de MacBook Pro. Și cum pe actualele modele acest buton stă pe rândul tastelor de funcție, nu ar trebui să ne șocheze dacă el va face parte din noul panou tactil (al cărui principal scop este de a înlocui tastele de funcție fixe cu unele contextuale).

O sursă care a mai oferit în trecut informații veridice ne-a informat că noile modele MacBook Pro, ce urmează să fie lansate în toamnă, vor avea un buton de pornire cu Touch ID, precum și afișajul OLED sensibil la atingere despre care s-a mai vorbit în trecut.

Dacă va fi într-adevăr plasat în butonul principal, atunci acest senzor de scanare a amprentelor le va permite utlizatorilor să pornească/trezească MacBook-urile și să se autentifice în conturile lor printr-o singură mișcare de mână, exact ca și în cazul celor mai noi modele de iPhone și iPad. Practic, principalul scop al acestui senzor de scanare a amprentelor va fi de a simplifica autentificarea în conturile utilizatorilor și de a-i încuraja pe aceștia să le protejeze cu o parolă sigură.

Apple pare fi pusă serios anul acesta pe simplificarea autentificării utilizatorilor pe MacBook, în condițiile în care în macOS Sierra a introdus o caracteristică de auto-deblocare, ce le va permite posesorilor de laptopuri să se logheze automat în conturile lor de utilizatori macOS, atât timp cât au pe mână un Apple Watch cu watchOS 3.

Separat de afișajul tactil și de Touch ID, noua generație de MacBook Pro urmează să fie mai subțire comparativ cu cea curentă, mulțumită balamalelor realizate prin injectarea cu metal a matrițelor lor, mai îngustă (fapt pentru care difuzoarele vor fi și ele mai înguste) și mai modernă, grație nu doar unor procesoare și cipuri de ultimă generație, dar și porturilor USB-C.

În ceea ce privește data de lansare, lucrurile nu stau foarte clar în momentul de față. În ultimele luni au apărut foarte multe informații contradictorii cu privire la data la care MacBook Pro 2016 va fi anunțat și lansat de către Apple, însă majoritatea au fost verificate. O foarte mare probabilitate însă este ca noile Pro-uri să fie anunțate la conferința Apple din septembrie, odată cu iPhone 7 și, poate, Apple Watch 2, dar nu știm nimic sigur deocamdată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.