macOS 10.12 public beta 4 a fost lansat de Apple pentru utilizatorii de Mac

0
561

Compania Apple a lansat miercuri dimineață cea de-a patra actualizare beta publică pentru macOS 10.12 Sierra – cea mai nouă versiune a sistemului de operare pentru Mac. Actuala versiune beta publică de macOS Sierra sosește la numai o săptămână distanță de cea de-a treia versiune publică de prelansare a acestui SO și la câteva ore de lansarea celei de-a cincea versiuni beta de macOS Sierra. macOS 10.12 beta 5 și macOS 10.12 public beta 4 au aceleași numere de build și, deci, aduc aceleași noutăți utilizatorilor.

Toți utilizatorii care s-au înscris deja în programul public al Apple de testare a versiunilor beta de macOS vor primi actualizarea macOS 10.12 public beta 4 și o vor putea descărca și instala pe Mac de pe App Store>Actualizări. Cei care nu au instalat încă macOS public beta pe dispozitivul Mac, pot obține toate informațiile de care au nevoie despre procesul de actualizare în tutorialul către care face trimitere linkul de mai jos:

macOS Sierra este o actualizare majoră adusă sistemului de operare denumit până acum OS X. Ea introduce Siri pe Mac, permițând utilizatorilor să efectueze căutări vocale pentru a găsi cât se poate de repede fișiere, informații și alte date de care au nevoie la un moment dat. De asemenea, îmbunătățește caracteristicile de continuitate, oferind opțiunea „Auto-deblocare” ce permite deblocarea Mac-urilor folosind un Apple Watch, dar și caracteristica, „Clipborad universal” ce permite copierea unui text/a unei imagini de pe un dispozitiv (de exemplu, de pe Mac) și copierea lui pe un altul (de exemplu, pe iPhone).

macOS 10.12 mai îmbunătățește și integrarea iCloud în sistemul de operare, făcând fișierele stocate pe desktop sau în dosarul Documente de pe Mac să fie disponibile pe toate dispozitivele conectate la același cont de iCloud, via iCloud Drive, dar și stocând în cloud, automat, fișierele neaccesate sau de care utilizatorul nu are nevoie, pentru o mai bună administrare a spațiului de stocare. În plus, noua versiune de macOS introduce noi caracteristici pentru Poze, printre care se numără și algoritmi de identificare a fețelor, obiectelor și scenelor din cadrul imaginilor, care, printre altele, permit generarea automată a unei serii de albume/diaporame tematice într-o secțiune numită Amintiri. 

Printre celelalte caracteristici introduse în macOS 10.12 Sierra se numără Apple Pay, modul imagine în imagine pentru videoclipurile redate în Safari, filele pentru majoritatea aplicațiilor native și îmbunătățirile aplicației Mesaje, care acum are o bună parte dintre caracteristicile pe care le are și versiunea pentru iPhone și iPad în iOS 10.

Pe parcursul perioadei de testare a macOS Sierra, compania Apple a lucrat la îmbunătățirea stabilității computerelor și nu neapărat la introducerea foarte multor schimbări de ordin estetic, funcțional sau la introducerea de caracteristici. macOS 10.12 beta 5 și public beta 4 nu sunt excepții. Cu toate acestea descărcarea și instalarea lor de către cei care au pus Sierra pe propriile Mac-uri este foarte recomandată.

macOS Sierra 10.12 va fi lansat în variantă finală în toamna acestui an, iar până atunci, atât dezvoltatorii, cât și utilizatorii vor mai primi câteva versiuni beta noi. Astfel, treptat, ei vor vedea cum Mac-urile devin din nou stabile și se pot bucura de toate caracteristicile promise de Apple la prezentarea celei mai recente versiuni de macOS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.