Apple este pe punctul de a prezenta lumii întregi cea mai mare actualizare adusă gamei MacBook Pro din ultimii peste patru ani, conform Bloomberg, care citează mai multe persoane ce cunosc planurile companiei din Cupertino.

Confirmând informații neverificate mai vechi, jurnaliștii prestigioasei agenții de știri de peste Ocean susțin că noile laptopuri „Pro” ale Apple vor fi mai subțiri și vor avea un mic ecran tactil deasupra tastaturii. Acesta urmează să le ofere utilizatorilor acces la funcții contextuale, în funcție deci de ceea ce au ei nevoie într-o anumită sarcină sau aplicație. Mai mult decât atât, noua generație de MacBook Pro va integra probabil un senzor de identificare a amprentelor Touch ID, așa cum ne-a fost sugerat la începutul săptămânii de un cunoscut blog din SUA.

Noile MacBook-uri Pro de top vor fi puțin mai subțiri decât modelele actuale, dar nu la fel de ascuțite precum MacBook Air sau cel mai recent MacBook de 12 inchi, a spus una dintre persoane. Noile MacBook-uri Pro au o amprentă mai mică decât modelele actuale, iar carcasa lor are mici curbe în jurul muchilor. Trackpadul sensibil la presiune este de asemenea puțin mai lat, a adăugat persoana.

Ceva mai importante poate decât cele enunțate mai sus vor fi schimbările mult-așteptate aduse la nivelul plăcilor grafice. Se pare că noile modele de MacBook Pro vor avea procesoare grafice mai puternice și eficiente pentru „utilizatori profesioniști cum ar fi cei care joacă jocuri video”.

O opțiune pentru o versiune care include plăci grafice de înaltă performanță de la Advanced Micro Devices va fi disponibilă, a spus o altă persoană care cunoaște situația. Nu se știe care furnizor va fi folosit de Apple pentru procesorul principal, dar Intel a mai furnizat această componentă în trecut.

Apple folosește una dintre plăcile video AMD Polaris deoarece designul oferă eficiența energetică și finețea necesară pentru a încăpea în notebook-ul Apple mai subțire, a spus persoana. Noile plăci grafice sunt cu peste 20 de procente mai subțiri decât predecesoarele lor, a spus AMD la începutul anului. AMD a refuzat să comenteze cu privire la investigația despre Apple.

Așa cum s-a zvonit și anterior, trecerea la noua arhitectură Polaris 11 va reprezenta un salt mare în privința performanțelor grafice comparativ cu plăcile pe 28 de nm folosite anterior, AMD promițând „performanță GPU de nivelul consolelor pentru notebook-urile subțiri și ușoare” și „experiențe VR extraordinare” din partea noii arhitectură mobilă.

MacBook Pro 2016 urmează să vină și cu o serie de porturi USB-C prin care se va face alimentarea, transferul de date și ieșirea audio, conform Bloomberg, care coroborează din nou informații mai vechi. Iar în privința carcasei, pe lângă faptul că are un factor de formă ușor modificat, este mai subțire, și are noi porturi, trebuie menționat că s-ar putea să vină pentru prima dată colorată. Apple ia momentan în calcul introducerea culorilor gri stelar, auriu și argintiu pe toate modelele noi de MacBook Pro, însă nu se știe cu certitudine dacă ele vor fi disponibile la lansarea computerelor.

Și pentru că tot am adus vorba despre lansarea noilor MacBook Pro, noi trebuie să știm că acestea sunt în proces de testare avansată de la începutul anului curent, însă nu își vor face apariția la evenimentul Apple de pe 7 septembrie, când, conform Bloomberg, vor fi prezentate noile modele de iPhone. Prin urmare, Apple urmează să le dezvăluie ceva mai târziu în anul curent și să le lanseze probabil înainte de începerea sezonului de cumpărături.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.