Cunoscutul analist KGI Securities, Ming-Chi Kuo, a declarat în două rânduri că viitorul model de iPhone cu afișaj de 5,5 inchi (cel mai probabil, iPhone 7 Plus) va veni cu 3 GB de RAM pentru performanțe îmbunătățite. Informațiile lui sunt confirmate acum de cei de la DigiTimes într-un nou articol:

Creșterea capacității memoriei intehrate din viitoarea generație de telefoane inteligente, inclusiv noile dispozitive iPhone, va continua cererea pentru cipuri de memorie în trimestrul trei, au spus sursele, notând că este așteptat ca DRAM-ul mobil din viitoarea generație de iPhone să aibă o capacitate crescută la 3 GB, de la 2 GB cât avea anterior.

Din păcate, taiwanezii nu specifică în mod explicit care dintre cele două (sau poate chiar trei) modele de iPhone 7 va veni cu 3 GB de RAM sau dacă ambele modele vor fi „afectate”, în sens pozitiv. Dar indiferent care ar fi situația, schimbarea va marca a doua creștere consecutivă a memoriei cu acces aleatoriu a iPhone, după cea de anul trecut, când Apple a dublat capacitatea RAM a iPhone, odată cu iPhone 6s și iPhone 6s Plus. Anul acesta, Apple a mai prezentat un iPhone cu 2 GB de RAM, iPhone SE.

Creșterea capacității RAM pe doar unul dintre modelele noi de iPhone ar fi un lucru neobișnuit, dar care s-ar putea întâmpla, mai ales având în vedere că doar iPhone 7 Plus/Pro este așteptat cu un nou Smart Connector și cu o cameră cu două obiective. În trecut, modelele de 4,7 inchi și 5,5 inchi de iPhone au fost diferențiate doar prin dimensiuni, rezoluția ecranului și tipul stabilizatorului de imagine.

DigiTimes nu s-a dovedit a fi mereu o sursă de informații de încredere, însă de multe ori sursele lor din interiorul lanțului de furnizori ai Apple au prezentat informații credibile. Ceea ce ne spun ei acum ar putea fi adevărat ținând cont nu doar de spusele unui analist american cu reputație bună, dar și de îmbunătățirile aduse camerelor noilor dispozitive și chiar de un raport al celor de la Deutsche Bank.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.