Noua generație de iPhone cu afișaj de 5,5 inchi va avea o cameră cu două obiective și 3 GB de RAM, care îi vor permite să proceseze fără probleme imaginile. Cu toate acestea, partenerii Apple consideră că atât iPhone 7 Plus, cât și iPhone 7 (modelul cu afișaj de 4,7 inchi) vor fi „lipsite de inovații”.

Informația cu privire la camera și memoria cu acces aleatoriu din iPhone 7 Plus vine de la analistul american Ming-Chi Kuo, care mai susține în nota trimisă investitorilor că va exista un singur model de iPhone cu afișaj de 5,5 inchi și nu două. În trecut, același Kuo declara că Apple lucrează la mai multe versiuni de iPhone 7 Plus – un model cu o cameră cu un singur obiectiv, asemănător iPhone 7, și un alt model „Pro”, cu o cameră cu două obiective. Acum însă el se dezice de acele declarații, spunând că introducerea a două versiuni de iPhone 7 Plus ar fi scăzut cererea pentru modelul cu două obiective. Or, și în 2016 compania Apple va lansa simultan numai două modele noi de iPhone – iPhone 7, cu afișaj de 4,7 inchi, și iPhone 7 Plus, cu afișaj de 5,5 inchi, mai mult RAM și o cameră mai avansată.

Într-un raport anterior am spus că noul model de iPhone de 5,5 inchi (mai sus pomenit ca iPhone 7 Plus), ce urmează să fie lansat în 2016, ar putea veni în două versiuni: una cu o cameră simplă și una cu o cameră cu două obiective. Cu toate acestea, noi considerăm acum că Apple (US) va lansa doar versiunea de iPhone cu cameră cu două obiective și 3 GB de RAM pentru a întâmpina cerințele de procesare a imaginii, și estimăm vânzări ale acestui model în ultimul trimestru al anului 2016 de 20-30 milioane de unități.

În plus, în nota sa, Kuo nu vede că ar putea exista vreun fel de probleme de producție cauzate de introducerea camerei cu două obiective în iPhone 7 Plus, dar din cauza designului, el crede că zoom-ul optic ar putea da unele bătăi de cap partenerilor Apple.

Vorbind despre partenerii Apple, aceștia nu au o părere foarte bună despre iPhone 7 și iPhone 7 Plus, previzionând o cerere scăzută pentru noile dispozitive, din cauza „lipsei de inovație”, scrie Nikkei. 

Furnizorii susțin că primesc mai puține comenzi pentru a doua jumătate a acestui an comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut. Sezonul tradițional de vârf din acest an nu va fi nici pe departe comparabil cu cel din ultimii ani.

În plus, Nikkei scrie că TSMC, unul dintre principalii furnizori de cipuri ai Apple, urmează să primească, cu 30% mai puține comenzi de cipuri în 2016 decât în 2015. Această scădere este pusă pe seama lipsei de caracteristici inovative a iPhone 7, saturarea pieței de telefoane, competitivitatea tot mai mare a altor producători de smartphone-uri și problemele macroeconomice.

Alți furnizori ai Apple, printre care se numără și Largan Precision, LG Display, Catcher Technology, Foxconn și Pegatron vor primi și ei pe termen lung mai puține comenzi de componente pentru iPhone.

Partenerii Apple se confruntă deja cu probleme importante, în condițiile în care unul dintre furnizorii de ecrane pentru iPhone, Japan Display, se așteaptă deja la pierderi de 300 de milioane de dolari în 2016. Acestea se datorează scăderii cererii pentru iPhone, pe care Apple o anticipa încă de anul trecut, și care, din păcate, nu va fi oprită de iPhone 7.

Informațiile de acum cu privire la iPhone 7 vin la câteva ore după ce planurile viitoarei generații de iPhone au apărut pe Internet, indicându-ne o asemănare foarte mare între aceasta și iPhone 6(s). În aceste condiții, lumea se așteaptă ca Apple să rupă gura târgului cu iPhone 8, despre care se zvonește deja că va avea un ecran dintr-o margine într-alta, un factor de formă complet nou și caracteristici revoluționare.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.