Cum să afișezi sau să ascunzi extensiile fișierelor pe Mac – Tutorial

0
1195

Apple a ales ca OS X să ascundă, în mod implicit, extensiile tuturor fișierelor populare. Asta înseamnă că toate imaginile care au extensia .jpg, spre exemplu, nu o vor mai afișa la sfârșitul denumirii lor. Același lucru se întâmplă și cu aplicațiile, care nu mai afișează extensia .app, precum și cu alte fișiere care sunt într-un format popular.

Cu toate acestea, există și utilizatori care, de exemplu, lucrează cu mai multe formate de fișiere și își doresc astfel să vadă mereu toate extensiile, pentru a nu le confunda pe cele care au aceeași denumire. Sau există posibilitatea ca un utilizator să își dorească la un moment dat să vadă extensia unui fișier, fără a trebui să le afișeze la toate fișierele.

Din fericire, OS X face foarte simplă afișarea sau ascunderea tuturor extensiilor fișierelor salvate, precum și afișarea extensiei fișierelor individuale. Cum? Vom vedea în cele ce urmează:

Cum să ascunzi sau să afișezi extensiile fișierelor pe Mac

Afișează / ascunde extensiile tuturor fișierelor

  1. Deschide Finder sau dă clic pe desktop;Finder Mac
  2. Selectează Finder din bara de meniu;
  3. Alege Preferințe;Preferințe Finder
  4. Selectează fila Avansat;
  5. Dă clic în caseta de validare de lângă Afișează extensiile tuturor fișierelor pentru a o bifa, dacă dorești să afișezi extensiile sau pentru a elimina bifa, dacă dorești să le ascunzi.Extensii fisiere Mac Finder Preferinte

Dacă ai ales să afișezi toate extensiile fișierelor, vei vedea acum că ele vor apărea nu doar lângă cele mai puțin cunoscute sau unde a fost setată explicit afișarea extensiei, ci și în dreptul celor considerate de OS X a fi populare. Dacă, în schimb, ai ales să ascunzi extensiile fișierelor, în continuare vor fi afișate numai acele extensii mai puțin cunoscute sau acolo unde a fost setată explicit afișarea extensiei.

Această metodă de afișare a tuturor extensiilor este cea mai simplă și rapidă. Dar nu vei avea nevoie de ea, dacă dorești, de exemplu, să vezi extensia unui singur fișier, de exemplu. Pentru a face acest lucru, poți urma pașii de mai jos.

Afișează / ascunde extensia unui fișier individual

  1. Selectează fișierul a cărei extensie vrei să o afișezi sau ascunzi și apasă tastele Comandă (⌘) și I. Alternativ, dă clic-dreapta/opțiune-clic pe fișierul dorit, apoi selectează Obține informații.Obtine informatii fisier
  2. În secțiunea Nume și extensie, vei vedea extensia fișierului respectiv, în dreptul denumirii sale. Dacă dorești să îi afișezi sau, după caz, ascunzi extensia, dă clic în caseta de validare de lângă Ascunde extensia pentru a elimina bifa / pentru a o bifa.Extensie fisier obtine informatii

Reține că preferințele privind extensia fișierelor individuale funcționează aparent într-o singură direcție. Mai precis, o extensie va fi afișată atunci când extensiile sunt ascunse peste tot, dar nu va fi ascunsă, atunci când s-a configurat afișarea tuturor extensiilor (urmând pașii din secțiunea anterioară).

În cazul în care dorești să ascunzi automat toate extensiile fișierelor de pe computerul tău, trebuie să știi că o astfel de opțiune nu există momentan.

Ai și alte întrebări?

Dacă ai întrebări, neclarități sau dorești să propui un tutorial, lasă un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.