Joi seară compania Apple a lansat de urgență iOS 9.3.4 pentru toți utilizatorii care dețin un iPhone, iPad sau iPod touch compatibil cu iOS 8/9. Noua versiune de iOS sosește la aproximativ trei săptămâni distanță de iOS 9.3.3, nu a fost testată în prealabil și are scopul de a adresa o vulnerabilitate foarte gravă.

iOS 9.3.4 este disponibilă pentru toți utilizatorii de iPhone (4s sau un model mai recent), iPad 2 (sau un model mai recent), iPad mini (sau un model mai recent), iPad Air (sau un model mai recent), iPad Pro și iPod touch (generația a 5-a sau orice model mai recent).

iOS 9.3.4 – iată ce aduce nou pe iPhone și iPad

Potrivit companiei Apple, iOS 9.3.4 este o versiune a sistemului de operare care vine cu „o actualizare de securitate importantă pentru iPhone-ul și iPad-ul dvs”. Despre vulnerabilitatea adresată ar trebui să aflăm puțin mai târziu de la compania Apple.

Actualizare 20:30: iOS 9.3.4 vine să adreseze vulnerabilitatea pe baza căreia a fost dezvoltată soluția de jailbreak pentru iOS 9.3.3 (și anterior) de către echipa Pangu. Efectuarea de jailbreak (mai ales cu această metodă) nu este deloc recomandată, iar adresarea erorii este binevenită.

Prin urmare, este foarte indicat să efectuezi cât mai curând actualizarea la iOS 9.3.4, apelând la sistemul de actualizare software al iOS sau la aplicația iTunes de pe un Mac sau PC. Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt menționați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

iOS 9.3.4 succede iOS 9.3.3, o versiune de iOS lansată luna trecută ce venea să corecteze unele probleme și să îmbunătățească securitatea dispozitivelor iPhone, iPad și iPod touch. Se pare însă că inginerii companiei Apple au omis o breșă gravă, iar aceasta a făcut necesară publicarea de îndată a unei noi actualizări.

Ținând cont de faptul că iOS 10 a fost prezentat, iar în prezent este testat de Apple împreună cu dezvoltatorii de aplicații și utilizatorii, este foarte posibil ca iOS 9.3.4 să fie ultima actualizare adusă de gigantul american iOS 9.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.