tvOS 10 a fost anunțat – iată ce urmează pe Apple TV

0
6626

Introdus în septembrie, odată cu generația a 4-a de Apple TV, tvOS este cel mai recent sistem de operare al Apple, dar suficient de matur încât să primească o primă actualizare majoră. La WWDC 2016, odată cu iOS 10, macOS 10.12 și watchOS 3, cei de la Apple au dedicat câteva minute bune prezentării tvOS 10, o versiune a sistemului de operare care nu va ajunge însă prea curând pe dispozitivele utilizatorilor întrucât este la faza de testare.

Potrivit companiei Apple, noul tvOS 10 include o Siri mai potentă, o singură logare și multe alte caracteristici noi pentru utilizatori, făcând Apple TV un dispozitiv de divertisment și mai bun pentru camera de zi.

Viitorul TV sunt aplicațiile, iar Siri pe Apple TV a schimbat modul în care noi interacționăm cu televizoarele noastre și aceste caracteristici extinse vor continua să le ofere urmăritorilor ceea ce vor să vadă chiar și mai rapid. Sunt peste 6.000 de aplicații de care să te bucuri pe Apple TV, inclusiv peste 1.300 de canale video, care sunt mult mai plăcut de urmărit cu noile caracteristici Siri combinate cu logarea unică – Eddy Cue, vicepreședinte executiv Apple pentru Software și Servicii Internet.

În cele ce urmează vom discuta despre cele mai importante noutăți introduse în tvOS 10, iar dacă vei citi până la capăt, vei afla și data lansării și alte informații interesante.

tvOS 10 – iată tot ce aduce nou

Apple TV continuă să se îmbunătățească în mod constant. Cu noua versiune de tvOS, Siri poate căuta diferite subiecte. Autentificarea singură simplifică accesul la aplicațiile de divertisment, precum HBO GO și FXNOW. Iar caracteristici precum controlarea liminilor din casă și ajustarea temperaturii îți vor face viața mai plăcută și ușoară.

Funcționalitate și Caracteristici noi pentru SiriSiri tvOS10

Încă de la lansarea generației a 4-a de Apple TV, Siri a devenit mai puternică, dar nu la fel de puternică, cum va fi de acum încolo. Potrivit Apple, noua versiune de Apple TV îi va permite asistentului virtual personal să caute într-o colecție de peste 650.000 filme și seriale TV, în mai multe țări și îi va oferi noi posibilități.

Căutare filme în funcție de subiect

Siri îți va oferi acum mai multe modalități de a găsi filmele preferate, mulțumită caracteristicii de căutare a peliculelor în funcție de subiect sau temă. Astfel, tu îi vei putea cere „Show movies about soccer”, „Find documentaries about cars”, „Find high school comedies from the ’80s”, și așa mai departe.

Căutare pe YouTube

La finele acestei luni, utilizatorii îi vor putea cere asistentului virtual personal pentru Apple TV să caute pe YouTube, așa încât solicitări precum „Search YouTube for cute pug videos” să fie posibile și să îți aducă rezultatul dorit, pe platforma de partajare video preferată.

Prinde live

În sfârșit, utilizatorii de Apple TV vor putea să folosească dispozitivul ca și pe un decodor (mai multe detalii mai jos). De aceea, Siri a fost actualizată așa încât să te trimită direct la fluxul live al unei aplicații acceptate, atunci când îi ceri „Watch CBS News” sau „Watch ESPN”.

Administrarea accesoriilor HomeKit

Apple TV le oferă utilizatorilor control asupra accesoriilor HomeKit (vezi mai jos), ceea ce înseamnă că ei îi vor putea spune lui Siri „Turn on the lights” sau „Set the temperature to 22 degrees”.

De asemenea, dispozitivul inteligent pentru casă le va permite utilizatorilor să își controleze accesoriile HomeKit atunci când sunt departe de casă sau să îl folosească pentru automatizarea locuinței, cu noua aplicație Locuință de pe iOS 10 și watchOS 3.

O singură autentificare pentru aplicațiile Pay-TV

Pentru prima dată, utilizatorii de Apple TV vor primi o modalitate simplificată de a se bucura de canalele video de tip pay-TV, folosind caracteristica autentificare unică din tvOS 10. Începând din toamnă, americanii se vor putea loga o singură dată pe Apple TV pentru a primi acces instantaneu la canalele lor TV favorite care sunt oferite în pachetul lor TV plătit la operator.

Astfel, odată ce un utilizator are contract cu un operator de cablu sau satelit și este logat într-una dintre aplicațiile rețelei pe Apple TV, tvOS îl va conecta în acel cont pe toate aplicațiile care permit autentificarea cu contul de la operatorul respectiv. Mai mult, timpul procesului de autentificare unică, utilizatorii vor putea vedea o pagină cu toate aplicațiile pe care furnizorul pay-TV le oferă, pentru a descoperi, descărca și se bucura de conținut nou, disponibil și gratuit pentru ei.

Așadar, această caracteristică va aduce pe Apple TV o funcționalitate similară decodoarelor, permițând utilizatorilor să acceseze fluxurile live ale canalelor TV favorite, atât timp cât ele au aplicații pentru tvOS ce pot fi urmărite pe baza unui abonament TV. Dar nu vă bucurați prea tare dacă locuiți în România! Caracteristica nu va fi disponibilă pentru început decât în SUA.

Autentificarea unică va fi disponibilă atât pe Apple TV, cât și pe iPad cu iOS 10.

Aspect – întunecat sau deschis?tvOS10 tema intunecata

Utilizatorii pot schimba aspectul ecranului televizorului lor instantaneu. Mulțumită tvOS 10, va fi posibilă alegerea unui fundal deschis (similar celui de până acum), sau a unuia întunecat, care nu te va orbi dacă urmărești seara filme, seriale, șamd.

Poze – redescoperă imaginile vechitvOS10 Poze

Aplicația Poze din tvOS are o nouă caracteristică intitulată Amintiri, care va funcționa foarte bine cu Biblioteca foto iCloud pentru a găsi în mod automat fotografiile și clipurile video pe care nu le-ai văzut sau la care nu te-ai mai gândit de ceva vreme. Ele vor fi apoi afișate într-o colecție spectaculoasă.

Această caracteristică a fost posibilă mulțumită noilor aplicații Poze din iOS 10 și macOS 10.12 Sierra, așa că vei avea nevoie de un astfel de dispozitiv pentru a te bucura într-un nou mod de pozele tale, fie ele vechi sau recente.

Apple Music – muzica ta n-a mai arătat niciodată atât de binetvOS10 Apple Music

În tvOS 10, Apple Music are un aspect mai proaspăt și noi caracteristici care vor face mai simplu decât oricând să descoperi muzica pe care o iubești. Cu o interfață ce va fi familiară pentru aceia dintre noi care folosim dispozitive cu iOS 10 sau cea mai recentă versiune de iTunes, Apple Music ne va ajuta să descoperim noi artiști, să ascultăm radio live și să găsim liste de redare zilnice alese de editorii Apple.

Noua Apple Music pentru Apple TV include file Bibliotecă, Pentru dvs., Navigați și Radio mai proaspete și organizate mai bine, precum și o filă Căutare care va face mai simplu decât oricând găsirea pistelor favorite.

Aplicație Remote pentru Apple TVtvOS10 remote

După o lungă așteptare, Apple a anunțat că va lansa în toamnă o aplicație Remote regândită, care îți va permite să controlezi ecranul mare din camera de zi sau dormitor de pe ecranul mic al dispozitivului tău. Noua Remote va permite efectuarea de căutări pe Apple TV folosind Siri.

Așadar, prin puterea vocii și cu un iPhone, vei putea găsi filme în funcție de subiecte, te vei putea juca, vei putea afișa pozele și videoclipurile tale favorite și nu numai, direct pe ecranul mare al televizorului.

HomeKit – ajustează temperatura camerei de pe canapeatvOS10 homekit

Crește intensitatea luminii după ce s-a terminat filmul sau redu temperatura camerei în timpul meciului echipei favorite. De acum aceste lucruri sunt posibile grație dispozitivelor HomeKit și tvOS 10, care îți permite să controlezi toate gadgeturile tale din casă compatibile HomeKit.

Descărcări automate de aplicațiitvOS10 descarcari automate

Atunci când descarci o aplicație universală pe dispozitivul iOS, aceasta va fi descărcată automat și pe Apple TV în tvOS 10. Așa că dacă instalezi Airbnb pe iPhone-ul tău, vei vedea de îndată că această aplicație a apărut și pe televizorul tău și va fi gata de a o accesa.

Continuitate

Atunci când o tastatură apare pe Apple TV-ul tău, o alta va apărea de asemenea, pe dispozitivele iOS din apropriere ce sunt logate în același cont de iCloud, făcând astfel mult mai simplă, rapidă și convenabilă introducerea de texte pe TV.

Noi API-uri

Dezvoltatorii de aplicații primesc instrumente de creare a aplicațiilor care vor face TV-ul tău și mai interesant – și folositor – decât oricând. Așa că cele peste 6.500 de aplicații pentru Apple TV disponibile deja vor putea fi și mai complexe, iar numărul total de aplicații de pe tvOS App Store va crește în perioada următoare.

Disponibilitate

tvOS 10 developer preview este disponibil deja pentru dezvoltatorii de aplicații înscriși în programul pentru Dezvoltatori Apple la developer.apple.com. Utilizatorii vor putea instala noua versiune a sistemului de operare în toamnă pe orice Apple TV generația a 4-a.

Citește mai multe articole pe tema tvOS10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.