Așa ar putea arăta iOS 10 cu temă întunecată și multitasking îmbunătățit pe iPhone

0
1530

Interfețele paginii web de prezentare a Worldwide Developers Conference 2016 (locul unde va fi anunțat iOS 10, luni, pe 13 iunie) și a aplicației WWDC actualizate folosesc teme întunecate, iar multă lume consideră acest lucru un bun indiciu pentru includerea modului nocturn în iOS 10. Mai mult, ținând cont de hardware-ul mai potent al ultimelor terminale, mulți se așteaptă ca o vizualizare divizată să fie introdusă și pe iPhone, după ce ea a apărut anul trecut în iOS pentru iPad Air și Pro.

Plecând de la aceste așteptări ale oamenilor, cei de la iHelp BR își imaginează cum va arăta iOS cu o temă întunecată și chiar cum ar putea arăta vizualizarea divizată pe un dispozitiv iPhone de ultimă generație.

mod nocturn mesaje

Primele imagini ne prezintă o temă întunecată la nivelul întregului sistem de operare, ajutându-ne să ne imaginăm cum ar arăta aplicații precum Mesaje, Mail, Contacte și Noutăți pe un fundal de culoarea gri-închis și nu alb. Mai mult, cei care au realizat acest concept vin și cu ideea activării automate a acestei teme întunecate, de îndată ce soarele apune, întunecând sistemul de operare într-o manieră similară cu modul în care este întunecată în prezent aplicația Hărți odată cu sosirea serii.

Această temă întunecată imaginat de iHelp BR ne prezintă practic o evoluție logică a Night Shift ce a fost introdus în iOS 9.3 pentru a muta culorile afișate de ecranul iPhone și iPad către un spectru mai cald odată cu sosirea serii, pentru a-ți odihni ochii și asigura un somn mai ușor și bun. Tema întunecată ar face dispozitivele iOS și mai plăcut de utilizat seara, întrucât aplicațiile și meniurile nu îți vor mai deranja ochii atât de tare. Rămâne însă de văzut dacă ea își va face apariția și dacă da, ce se va întâmpla cu Night Shift.

mod nocturn concept

Trecând mai departe, cei de la iHelp BR ne prezintă cum ar putea arăta vizualizarea divizată și modul imagine în imagine pe iPhone, atunci când dispozitivul este întors în orientarea vedere. De fapt, ei au transpus cele două caracteristici noi de multitasking din iOS 9 de pe iPad pe iPhone și ar fi extraordinar ca ele să fie disponibile din iOS 10, măcar pe modelele 6s și 6s Plus (care au nu doar ecrane mari, ci și 2 GB de RAM). Cu vizualizarea divizată, utilizatorii ar putea folosi pe telefoanele lor două aplicații în paralel pentru a fi mai productivi, în timp ce modul imagine în imagine ar aduce posibilitatea vizionării unui video în timp ce faci altceva pe dispozitivul tău cu afișaj de 4,7 inchi sau 5,5 inchi.vizualizare divizata iphone concept

Și așa cum cele două caracteristici noi de multitasking pentru iPhone prezentate în acest concept nu sunt întru totul noi pentru iOS (fiindcă au fost introduse anul trecut pe iPad), nici tema întunecată nu este ceva complet nou pentru Apple și unii dezvoltatori. OS X are o temă întunecată încă din 2014, de la introducerea OS X 10.10 Yosemite, care face ca bara de meniu, dockul și meniurile de sistem să fie întunecate, în timp ce aplicații precum Hărți și iBooks (dar și anumite aplicații iOS de la terți) au o astfel de temă de ceva vreme. Cu toate acestea, singurele indicii că o temă întunecată va apărea în iOS 10 au fost oferite numai de temele paginii web a WWDC și intefața aplicației WWDC pentru iOS. În rest, un alt concept iOS 10 plăcut de aproape toată lumea și apărut în urmă cu câteva luni își imaginea un sistem de operare cu mod întunecat.imagine in imagine ios 10 concept

iOS 10 va fi prezentat de către Apple alături de OS X 10.12, watchOS 3 și tvOS 10 în cadrul conferinței de deschidere a WWDC 2016, care va avea loc luni, 13 iunie, la ora 20:00 (ora României). Așadar, peste nici o săptămână vom afla dacă într-adevăr iOS 10 va include caracteristicile imaginate în conceptul de acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.