WhatsApp a lansat o aplicație pentru Mac și PC

1
469

La nici un an după ce a introdus o versiune web a popularului serviciu de mesagerie și apelare VoIP, WhatsApp a anunțat miercuri dimineață lansarea unei aplicații native pentru Mac și PC, care le va permite utilizatorilor ce folosesc un computer să comunice cu prietenii lor prin mesaje text sau audio direct de pe computer, fără a mai fi nevoiți să apeleze la un browser.

Aplicația nativă WhatsApp pentru Mac și PC are un aspect și o funcționalitate foarte similare aplicației pentru web. Astfel, utilizatorii de computere care vor instala această aplicație trebuie să știe că ea se bazează foarte mult pe aplicația pentru mobil, funcționând numai atât timp cât dispozitivul mobil este pornit și conectat la o rețea de internet. Odată conectată, aplicația va afișa toate conversațiile tale, sincronizându-le cu mobilul și permițându-ți să le răspunzi prietenilor, să lași mesaje noi și să modifici unele setări (cum ar fi cele legate de aspectul profilului tău). Mai mult, fiind o aplicație naivă pentru OS X, WhatsApp îți va trimite notificări push atunci când primești mesaje noi și îți va permite să folosești unele scurtături de tastatură.

Astăzi introducem o aplicație pentru desktop care vă oferă o nouă posibilitate de a rămâne în contact, oriunde v-ați afla și în orice moment – fie că veți utiliza telefonul, computerul personal sau pe cel de la muncă. Precum WhatsApp Web, aplicația noastră pentru desktop este doar o extensie a aplicației care rulează pe telefonul dumneavoastră: aplicația reflectă toate conversațiile și mesajele pe care le primiți pe mobil.

Aplicația WhatsApp pentru Mac și PC poate fi descărcată gratuit de pe site-ul companiei WhatsApp urmând linkul: https://www.whatsapp.com/download, atât timp cât computerele lor rulează OS X 10.9 Mavericks (sau ulterior), respectiv Windows 8 (sau ulterior). Odată ce ai descărcată și instalată aplicația pe computer, va trebui să scanezi cu telefonul codul QR afișat de aceasta. Cum? Ei bine, accesând, de pe orice iPhone cu iOS 8.1 sau ulterior, WhatsApp>Setări>WhatsApp Web>Scanați codul QR. După ce s-a efectuat această scanare, toate conversațiile și mesajele tale de pe telefon, precum și toate contactele, vor apărea în aplicația WhatsApp pe desktop, iar tu vei putea comunica, cu toți prietenii de oriunde dorești, oricând dorești.WhatsApp Messenger Mac

Noua aplicație nativă WhatsApp pentru Mac și PC vine la aproximativ 16 luni după ce WhatsApp a introdus o aplicație web, oferindu-le utilizatorilor pentru prima dată o cale oficială de a trimite mesaje de pe computere. Recent, creatorii serviciului de mesagerie cu peste 1 miliard de utilizatori activi au introdus criptarea conversațiilor de la un capăt la altul, făcându-le astfel mai sigure și imposibil sau aproape imposibil de spart de către terți.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.