FileMaker 15 și FileMaker Go 15 pentru iPhone și iPad au fost lansate de filiala Apple

0
629

Filiala AppleFileMaker, a anunțat la începutul acestei săptămâni lansarea unei actualizări majore pentru platforma sa de baze de date ce permite crearea de aplicații personalizate – FileMaker 15. În această actualizare, FileMaker a pus accentul pe acoperirea golului dintre aplicațiile generice și codificarea personalizată, pentru a le permite echipelor IT cu resurse limitate să construiască eficient aplicații proprii pentru numeroase platforme.

Mobilitatea este principalul punct de interes în FileMaker 15, aplicația FileMaker Go pentru iPhone și iPad fiind compatibilă, grație ultimei actualizări, cu 3D Touch și Touch ID, ușurând astfel accesul în siguranță la aplicațiiile personalizate pe care le stochează. În plus, noua versiune de FileMaker Go pentru iOS este compatibilă cu extensiile de aplicații, făcând simplă mutarea fișierelor din proiecte în alte aplicații pentru a fi editate, dar și cu tehnologia iBeacon, care permite colectarea de date de proximitate și afișarea în aplicațiile construite cu FileMaker. La final, tehnologia FileMaker WebDirect este compatibilă cu browserele mobile, făcând simplă accesarea de aplicații web optimizate automat pentru o mulțime de rezoluții de ecran și dimensiuni.Filemaker pentru Mac 15

Un alt punct de interes al FileMaker în actualizarea 15 este automatizarea și integrarea. Ea include o funcționalitate de evidențiere a erorilor din scripturi și de anulare a lor, precum și caracteristica ESS Adapter, care permite surselor SQL externe să fie inserate ca și baze de date native.

Ușurința de utilizare este un alt capitol la care s-a lucrat, FileMaker 15 având o interfață de utilizator proaspătă, care oferă un aspect mai modern barei cu instrumente și noi soluții pentru începători, care oferă exemple relevante pentru anumite funcționalități, cum ar fi administrarea contactelor și a bunurilor/stocurilor, ce pot fi ajustate în funcție de proiect.FileMaker 15

În fine, securitatea și performanța sunt alte două capitole la care s-a lucrat intens în FileMaker 15. Programul include casete de editare ascunse pentru a ține departe de ochii curioșilor informațiile secrete, atenționări de securitate proactive și compatibilitate cu noile tipuri de certificate SSL. Pe partea de performanțe, FileMaker include statistici și o bară de progres care fac mai simplă diagnosticarea și adresarea problemelor ce îl încetinesc.

Lansarea FileMaker 15 aduce cu ea și o nouă structură de licențiere prin abonament pentru echipe. Aceasta include FileMaker Server și posibilitatea pentru echipele cu cinci sau mai mulți utilizatori de a accesa sistemele de pe desktop, mobil sau web. Prețul anual al abonamentelor este de 108 $ per utilizator, pentru FileMaker Pro, 180 $ per utilizator, pentru FileMaker Pro Advanced și 348 $ pe utilizator pentru FileMaker Server. Cei care nu sunt interesați de abonamentele anuale, pot cumpăra liciența completă a FileMaker, pe care vor plăti o singură dată 329$, 549$, respectiv 1.044$ Mai multe detalii despre licențele FileMaker sunt aici.

Aplicația FileMaker Pro pentru desktop, bazată pe noua platformă FileMaker 15, poate fi actualizată de către utilizatorii existenți. FileMaker Go 15 poate fi descărcată gratis de pe App Store de către utilizatorii de iPhone și iPad cu iOS 9 (sau ulterior), care doresc să își acceseze de la distanță proiectele create folosind FileMaker Pro.

  • FileMaker Go 15 pentru iPhone și iPad – Gratis – Descarcă acum

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.