Directorul general al Apple anunță lansarea unor produse inovative

0
649

Directorul general al Apple a fost invitatul special al ultimei ediții a emisiunii Mad Money găzduită de către Jim Cramer pe CNBC, unde a discutat despre inovație, viitorul iPhone și al Apple Watch, creșterea serviciilor Apple, evoluția companiei în China, rezultatele financiare din T1 2016 și nu numai.

Wall Street consideră că vremea Apple a trecut. Cook nu este de acord.

Începând cu rezultatele financiare din T1 2016, Tim Cook a avut o poziție fermă. Săptămâna trecută, compania Apple a raportat prima scădere anuală a cifrei de afaceri trimestriale din 2003, precum și prima scădere trimestrială de la un an la altul a vânzărilor de iPhone din istorie. Și în ciuda faptului că a înregistrat o cifră de afaceri de 50,6 miliarde de dolari și un profit net de 10,5 miliarde de dolari, analiștii de pe Wall Street consideră că vremea Apple a trecut. Fiindu-i cerută părerea despre această reacție, Cook a spus că „nu sunt deloc de acord”. Mai mult, el pune această scădere percepută a vânzărilor de iPhone pe seama ratei foarte mari de upgrade de la finele anului 2014 și în 2015, când foarte mulți oameni au cumpărat iPhone 6, și consideră că încă există oportunități de creștere serioasă a vânzărilor de iPhone în țări precum China și India.

Iar pentru a sublinia și mai bine faptul că viitorul iPhone și al companiei Apple este unul roz, Cook a ajuns până în punctul în care să vorbească despre viitoarele modele de iPhone, care ar trebui să îi determine pe și mai mulți să le cumpere.

Avem inovații de proporții pe agenda de lucru. Noi dispozitive iPhone care vă vor motiva pe voi și pe alți oameni care au iPhone-uri astăzi să facă upgrade la noile modele.

Urmează să vă oferim lucruri fără de care nu ați putea trăi, dar de care nici nu ați crede că aveți nevoie astăzi. Acesta a fost mereu obiectivul Apple. Să creeeze lucruri care îmbogățesc cu adevărat viețile oamenilor. La care dacă te uiți în trecut, să te întrebi cum am putut trăi fără asta.

El a continuat să mai vorbească, în mod surprinzăror despre planurile viitoare ale Apple, atunci când a fost întrebat dacă Apple mai inovează sau nu. „Suntem destul de discreți”, a declarat el, „dar ți-al spune că suntem incredibil de încântați de lucrurile la care lucrăm”.

În ceea ce privește achizițiile, Cook a vorbit și despre ele spunând că: „am achiziționat multe companii. În general, achiziționăm câte o companie la fiecare trei sau patru săptămâni, în medie”. „Întotdeauna căutăm”, referindu-se la posibile achiziții mari.

Despre Apple Watch, Cook nu a oferit prea multe indicii despre ce ne așteaptă în viitor, dar a declarat că el crede că în viitor va fi văzut diferit, la fel ca și iPod. „Vei vedea că Apple Watch va deveni mai bun și mai bun”, i-a spus lui Cramer. „Încă suntem la faza de învățare.”

Dacă te uiți la iPod, iPod nu a fost văzut ca și un succes, dar astăzi este privit ca un succes peste noapte. […]

La fel cred că se va întâmpla în câțiva ani [n.r. cu Apple Watch] când ne vom uita înapoi, iar oamenii vor spune „Cum am putut vreodată să mă gândesc să nu port un ceas?” Pentru că face atât de multe pentru tine. Iar atunci dintr-o dată va fi privit ca un succes dobândit peste noapte.

Revenind la problemele economice, Cook a discutat și despre îngrijorările în legătură cu China, care l-au determinat pe investitorul Carl Icahn să își vândă toate acțiunile la Apple. Vânzările de iPhone au scăzut cu 26 de procente în China în primul trimestru al anului 2016 (comparativ cu acceași perioadă a anului trecut), iar mai recent, compania Apple a fost forțată să închidă magazinele iTunes Movies și iBooks în China din cauza îngrijorărilor politicienilor de acolo în legătură cu rădăcinile tot mai adânci prinse de Apple în industriile de bază ale țării.

„Nu pot fi mai optimist în legătură cu China”, a spus Cook. Potrivit lui, rata de trecere de la Android la iPhone a fost „imensă” în China, înregistrând o creștere cu 40 de procente în prima jumătate a acestui an, comparativ cu prima jumătate a anului trecut. El a mai spus că Apple lucrează cu autoritățile chineze pentru a readuce iTunes Movies și iBooks în China, fiind „destul de optimiști și încrezători că vom fi din nou onșine și vom oferi aceste servicii clienților noștri chinezi.”

În plus, Cook a mai discutat în această emisiune despre scăderea destul de abruptă a acțiunilor Apple – pe care o consideră o „reacție exagerată” a investitorilor -, performanța trimestrială a companiei și previziunile pentru trimestrul viitor, oportunitățile din China și India, loialitatea clienților Apple și potențialul de creștere al serviciilor.

Cele două părți ale emisiunii Mad Money pot fi urmărite pe site-ul CNBC și sunt inserate și mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.