Investitorul care deținea aproape 1% din Apple și-a vândut acțiunile

0
524

Miliardarul Carl Icahn, care a cumpărat un număr foarte mare de acțiuni la Apple în ultimii trei ani, a anunțat la acest sfârșit de săptămână că și-a vândut toate acțiunile pe care le deținea la compania americană.

„Noi nu mai avem în prezent vreun loc în Apple”, a spus Icahn joi în emisiunea „Power Lunch” de pe CNBC , notând că Apple este o „companie grozavă” și că directorul general al acesteia, Tim Cook, „face o treabă excelentă”

La începutul anului, Icahn și-a vândut toate acțiunile la Apple pe fondul îngrijorărilor privind atitudinea Chinei asupra companiei americane. Cum oficialii chinezi consideră că Apple este „prea adânc stabilită” în industriile esențiale ale țării, la începutul acestei luni, Administrația de Stat Chineză pentru Presă, Publicații, Radio, Film și Televiziune a forțat compania Apple să închidă iTunes Movies și iBooks Store.

Din cauza piedicilor puse companiei Apple chiar de către Guvernul Chinei, încasările gigantului din Cupertino au scăzut cu 26% în China în trimestrul fiscal 1 al anului 2016, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

„Te îngrijorezi puțin – și poate mai mult decât puțin – în legătură cu atitudinea Chinei” a declarat Icahn, adăugând ulterior că Guvernul chinez ar putea să se implice și „să facă foarte dificil pentru Apple să mai vândă acolo… poți face cam tot ce vrei acolo [n.r. în China]”.

El a adăugat, totuși, că dacă situația din China „s-ar stabiliza”, el ar cumpăra din nou acțiuni la Apple.

Înainte de a-și vinde acțiunile la Apple, Icahn deținea 0,8 procente din compania americană. El a spus în emisiunea de la CNBC că a făcut aproximativ 2 miliarde de dolari din vânzarea și cumpărarea de acțiuni la Apple și că vede în continuare acțiunile gigantului american ca fiind „ieftine”.

Acțiunile Apple au intrat în declin încă de marți, când compania a anunțat rezultatele financiare, iar investitorii au aflat că cifra de afaceri a ei a scăzut de la un an la altul pentru prima dată în ultimii 13 ani, la fel și vânzările de iPhone. După anunțul făcut de Icahn, acțiunile gigantului american au continuat să scadă și mai tare, prețul lor coborând cu 1,7 procente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.